phishing

Haziran Dinar’a sanatla gelecek

Haziran Dinar’a sanatla gelecek

 Haziran Dinar’a sanatla gelecek
26 Mayıs 2016 - 17:26

 

 

 

 

Dinar’da bu yıl 7. kez düzenlenecek Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali 1 Haziran’da başlıyor

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Dinar Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştirilen Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali’nin yedincisi 1-5 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

Sanatın geniş kitlelere ulaşmasının, kültürel mirasların korunmasının ve sanatın kültürel, toplumsal, eğitsel ve ekonomik işlevlerinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığı festivalde müzik yarışmaları, sempozyumlar, belgesel gösterimleri, sergiler, söyleşiler ve konserler düzenlenecek.

 

DÜNYADA İLK MÜZİK YARIŞMASI DİNAR’DA YAPILDI

Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer olarak kabul edilen Dinar’da düzenlenecek olan festival kapsamında 1 Haziran’da jüri üyeliğini Ayla Uludere, Çiler Akıncı, Aycan Sancar ile Fırat Kutluk’un üstleneceği ve ortaöğretim ile liselerarası düzenlenecek olan flüt yarışmaları gerçekleştirilecek.  3-4-5 Haziran 2016 tarihlerinde ise A. Gülşen Talu, Barbara Husenbeth, Aycan Sancar ve Ayla Uludere’nin jüriliğinde Marsyas Uluslararası Flüt Yarışması yapılacak.

 

SERGİLER, KONFERANSLAR VE SEMPOZYUMLAR…

Belgesel ve söyleşilere de geniş yer verilecek olan festivalde, 2 Haziran 2016 tarihinde yönetmenliğini Hakan Yılmaz’ın gerçekleştirdiği “Çöl Ovası Kadınları” isimli belgeselin gösterimi gerçekleştirilecek. 3 Haziran 2016 tarihinde AKÜ Devlet Konservatuvarı Sahnesi’nde bağlama sanatçısı Erol Parlak,  4 Haziranda Dinar Meslek Yüksekokulu salonunda ise Halk Şairi Süleyman Uysal ve Âşık Yoksul Derviş tarafından sanatseverler ile söyleşiler düzenlenecek.

Sergilerin, konferansların ve sempozyumların da yapılacağı festival kapsamında 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında İYAŞ Dinar’da Prof. Dr. Güler Ertan’ın “Dans ve Renk” isimli fotoğraf sergisi, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerin oluşturduğu ve 50 eserin yer aldığı “Sesten Renge VII” isimli karma resim sergisi ile uluslararası katılımlı “Seramiğin Sesi III” isimli karma seramik sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

TASAVVUF MÜZİĞİNDEN ŞAN-PİYANO KONSERLERİNE…

Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali; 1 Haziran 2016 tarihinde AKÜ Devlet Konservatuvarı Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan kemanda Yavuz Tutuş, kanunda Ş. Suat Toydemir’in yer alacağı “Bir Mızrap Bir Yay” konserleri ve Birgül Su Ariç ile Mehmet Ariç’in şan-piyano konserleri ile devam edecek. Ayrıca 2 Haziran’da Dinar İYAŞ salonunda keman ve arp sanatçıları Cihat Aşkın ve Çağatay Akyol, Devlet Konservatuvarı salonunda piyano sanatçısı Gizem Güler ve Dinar Akdeniz Otel’de ise Servet Yaşar müzikseverler ile bir araya gelecek. Okul konserlerinin de yapılacağı festivalde 2 Haziran’da Akdeniz Otel’de Destar Tasavvuf Müziği Konseri ve sema gösterisi de yer alacak.

RESMİ AÇILIŞ 2 HAZİRAN 2016 PERŞEMBE

Ayrıca Şehrinaz Gündüz ve Buğra Çankır’ın piyano-klarnet performansı, Özge Güncan ve Lilian Tonella Tüzün’ün Anadolu Duo Piyano konseri, Erol Parlak’ın Türk Halk Müziği konseri, Çiğdem Gürdal’ın Türk Sanat Müziği konseri, Pierre Laurent Boucharlat’ın piyano resitali, sanat yönetmenliğini Eyip Koca’nın yapacağı Türk Halk Müziği Üflemeli Sazlar Dinletisi ve Nemeth Kuartet Konseri müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dinar Belediyesi, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM), Akdeniz Otel ve Dinar İYAŞ Park’ın destekleriyle gerçekleştirilecek olan Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali’nin resmi açılışı 2 Haziran 2016 Perşembe günü saat 15.30’da Dinar İYAŞ Park’ta gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum