Hafta sonuna kadar yağış var

Hafta sonuna kadar yağış var

Hafta sonuna kadar yağış var
23 Mayıs 2017 - 20:06

Hafta sonuna

kadar yağış var

 

Bir süredir yağışlı bir sistemin etkisi altında olan Afyonkarahisar’da hafta boyu sağanak yağmurlar görülecek. Pazar günü ise sıcaklık 17 dereceye kadar düşecek

 

 

 

GÖKHAN YILMAZ-Geçen hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine giren Türkiye’de yağışlar, hafta boyunca etkili olmaya devam edecek. Hafta sonuna kadar Afyonkarahisar ve çevresinde sağanak yağış geçişleri görülecek, pazar günü ise sıcaklıklar 17 dereceye kadar inecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, ülkemiz yeni bir yağışlı sistemin etkisine girerken, Afyonkarahisar, yeni haftayı sağanak yağmurlu geçirecek. Hava sıcaklığı 4-6 derece düşecek.

YARIN SERİN EV YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Afyonkarahisar’da yarından itibaren soğuk ve yağışı hava etkili olmaya başlayacak ve hafta sonuna kadar sürecek. Sıcaklıklarda önemli düşüşler yaşanacak. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin tamamında yağış beklenirken, Afyonkarahisar ve çevresinde özellikle sabah ve gece saatlerinde düşük sıcaklıklar bekleniyor.

Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, Afyonkarahisar’da Perşembe günü sağanak yağış görülecek. Gece sıcaklıkları 7 derecelere kadar düşecek. Hafta sonu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

SEL BASKINLARI YAŞANABİLİR

Öte yandan, hava sıcaklığı Akdeniz’in batısı, Ege ve Marmara ile İç Anadolu ile Karadeniz’in batı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Ege'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağışın olduğu bölgelerde sel ve su baskınları yaşanabileceği belirtilere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum