phishing

“Görevden alınmam söz konusu değil”

“Görevden alınmam söz konusu değil”

“Görevden alınmam söz konusu değil”
04 Ağustos 2017 - 20:17

“Görevden alınmam söz konusu değil”

 

Geçtiğimiz günlerde Afjet Afyonspor’da ki Kulüp Başkanlığı görevini bıraktığını açıklayan Salih Sel, gündemi meşgul eden sorulara açıklık getirdi.

 

Görevde kaldıkları süre boyunca kulübün parasına dokunmadıklarını ve her daim başarılı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Salih Sel, yeni oluşan yönetime de başarılar diledi.

ADAY OLMAMIZ DOĞRU DEĞİLDİ

Görevi bıraktıktan sonra ortaya atılan iddialara cevap vermek ile başlayan Afjet Afyonspor eski Kulüp Başkanı Salih Sel, “ Sosyal Medya’da “görevi bıraktırıldı” şeklinde haberler çıktı. Biz zaten 15 Temmuz itibarı ile olağan kongre kararı almıştık. Bunu biraz öteledik o arada bizim Afjet’in yeni Valimiz ile beraber yönetim kurulu toplantısı oldu. Valimiz Mustafa Tutulmaz ile beraber Cuma günü idi toplandığımızda Ticaret Kanunu gündeme geldi. Hem sponsor olan kuruluşun yönetim kurulu üyesiyiz, hem de sponsor olunan Afjet’in yönetim kurulu üyesiyiz. Bunun ileride sıkıntılar doğurabileceği konuşuldu o açıdan bizim yeni yapılacak olağan kongrede aday olmamızın doğru olmadığı kanısına varıldı” dedi

GÖREVDEN ALINMA SÖZ KONUSU OLMADI

Açıklamalarına devam eden Sel, “ Hem veren taraftasınız hem alan taraftasınız. O açıdan görevden alınma durumu söz konusu değil. Biz yani Yusuf bey ile ben yeniden aday olmadık. Olmamızın sakıncalı olduğu, bu açıdan yeni bir yönetim oluşturulduğu da Temmuz sonu itibarı ile gerçekleştirildi. Dediğim gibi 15 Temmuz için biz bir karar almıştık fakat biraz öteledik buna özellikle açıklık getirmek istiyorum görevden alma şeklinde değil, bir daha göreve aday olmama şeklinde gerçekleşti hadise” diye konuştu.

BENDEN ADAY OLMAMI İSTEDİLER

4 Senedir Kulüp Başkanlığını yürütmesine rağmen Ticaret Kanununun değişmemesi ve takımın 2.Lige yükseldikten sonra böyle bir karar alınmasına da açıklık getiren Sel, “ Dediğiniz gibi Ticaret Kanununda yeni bir şey ilave olmadı bu 4 senedir vardı ve hiçbir şey yoktu. Böyle bir şey gündeme geldi tamam dedik biz çokta heveslisi değiliz biz bu işe başlarken dendi ki başında olman lazım dendi bana biz öyle aldık. Ben tüm görevleri bu şekilde kabul ettim. 2009’Da İl Genel Meclisi adaylığımda da kendi isteğimle aday olmadım özellikle bunu da belirtmek isterim. İl yönetiminden ve merkez ilçe yönetiminden bazı arkadaşlarımız illa senin aday olman lazım dediler öyle aday oldum” ifadelerine yer verdi.

HARCAMALARIMIZI İNCELEYEBİLİRSİNİZ

Salih Sel, “2014 Yılında kesinlikle aday değildim Sayın Bakanımızın araması ile tekrar aday oldum. Afjet Afyonspor kurulurken de illa bu işin başında senin bulunman lazım dediler onun için ben dediğim gibi şu anda 67 yaşındayım o zaman 63 yaşındaydım benim gibi bir adamı dedim kulüpte ne yapacak dedim fakat hemen bize bir görev tamam ağabey senin bulunman lazım dediler amenna dedik biz bulunduk görevi kabul ettik. Elimizden geldiğince en iyi şekilde görev yapmaya çalıştık bir de bütün gelir ve giderlerimizin tamamı kayıt altında bunu şeffaf ve açık ve bugüne kadar 4 yıl içinde kulübün bir kuruşuna el sürmedim. Örnek vereyim sağolsun Süleyman Kırlı bizim Umre ziyaretimizi o karşıladı, kendisine hesap numarasını yazdım verdim. 4 Yıl içerisinde kulübün bir kuruşuna el sürmedim. Harcamalarımız kontrol altında yani herkes inceleyebilir” diye konuştu.

TİCARET KANUNU ADAY OLMAMIZA ENGEL OLDU

Aday olup olmaması yönünde bir karar alınıp alınmaması hakkında ki soruları da cevaplayan Sel, “ Bu konu hakkında mahsuru olabilir dediler. Ben Sayın Valimiz Aziz Yıldırım ayrıldıktan sonra biz sponsorlukla ilgili bir toplantı yaptık 8 kişilik yönetim olarak. Benim o sırada başka bir toplantım vardı o toplantı için biraz erken ayrıldım. O arada konuşulmuş işte iki yerde bulunmak ileride sıkıntı olabilir diye tamam dedik bizde. Bizim için böyle bir karar verildi ise, biz buna saygı duyarız. Dediğim gibi benim görevden alınmam diye bir şey söz konusu değil, biz bu maddeden dolayı adam olmadık” dedi.

AFJET SPONSORLUĞUNU SÜRDÜRECEK

Salih Sel, “ Ben Afjet’in yönetim kurulu üyesiyim ve Afjet Afyonspor’un Yönetim Kurulu Başkanıyım. Ben başkanım, başkanı kim kovacak? Burukluk tabii ki insan yılarca emek verdiği bir takımın tabiri caiz ise bebekken kucağınız aldınız, büyüttünüz, artık koşar hale geldi inşallah iyi olur ben diyorum ki 7 tane yönetim kurulu üyesinden 4 tanesi benim eski yönetim kurulu üyem. Bu bir ekip işidir inşallah başarılı olurlar benim temennin o” diye konuştu. Ajet’in sponsorluk desteğinin sürüp sürmeyeceğine dair yöneltilen soruya da cevap veren Sel, “ Aynen, karar alındı zaten. Aynen devam ediyor.

NELER HARCANDI?

Afjet’in borcunun olduğunun ve yeni yönetimin maddi destek sağlayacağına dair çıkan iddialara da cevap veren Salih Sel, “ Bakın geçen seneden yani BAL’dan 3.Lige çıkarken de biraz borçluydu Afjet niye, verdiği sözleri yerine getirdiği için borçluydu. Biz 500 Bin TL şampiyonluk primi vaat ettik ve ödedik yani esas oradan kaynaklanan bir biz 3.Lige girerken de 800 Bin TL civarında bir eksik ile girdik. Sebebi ise sözümüzü yerine getirdiğimiz için ben 500’ü vermeseydim 300 ile eksiye girecektim. Gene aynı şekilde burada da çıktık sigorta ve vergi borcu 1 Trilyona yakın borcumuz vardı bizim. Bunu yapılandırdık bir de şampiyonluk prim borçlarımız vardık. Hatta ben Sportif Direkötürümüze her şeyi ince ince hesaplattırdım” dedi.

DAHA ALTI YILIMIZ VAR

Gerçekleştirilen Genel Kurul hakkında da açıklama yapan Salih Sel, “ Şimdi genel kurul üç şekilde olabiliyor. Bir tanesinde imza çoğalttığın zaman zaten oluyor biz bunu zaten 15 Temmuz’da  yapacağız diye de ilan etmişiz yani bu açıdan genel kurulda sıkıntı yok arkadaşlar. Genel kurulun yapılışında kanuni bir şey yok yani” dedi. Yeni yönetimin görevi yürütememeleri ve kendisini yeniden göreve çağırmaları takdirde gelip gelmeyeceğini de ifade eden Sel, “ Şu anda bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Öyle bir şey olacağını da zannetmiyorum” dedi.Salih Sel, “Şu anda iki basamağımız kaldı. Birinci Lig ve Süper Lig daha altı yılımız var” diye konuştu.

SPONSORLUK PARASI 4 MİLYON LİRA

Sel, “ Sağolsun 2 ve 3Lig kulüpler birliği gıyabımızda toplantıya katılmadığım halde yönetime yazmışlar. Bu durumu tabii duyurduğumuzda arkadaşlar üzüntülerini belirtiyorlar. Bak ne diyorum, şu an ki yönetim kurulu sayısı 7, bunun 4 tanesi benim yönetim kurulu üyelerim” dedi. Onursal Başkanlık konusuna da değinen Başkan Sel, “ Vali bey demişti bırakıyorsunuz fakat takip edin çünkü vergi ile sigorta borcu kulüp zaten vereceği şeyden ödeyecek bunu. Afjet o şekilde kapatacak onu. Sponsorluk ücreti de 4 Milyon Lira” diye konuştu.

FUTBOLCULARIN ATLATMASI GEREKİR

Futbolcuların yaşanan olayları nasıl karşıladıklarına da değinen Salih Sel, “ Ani gelişen bir hadise olduğu için ister istemez bir şey oluyor fakat atlatırlar çünkü profesyonel bunlar. Atlatmaları da gerekir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum