Afyonkarahisar’da termal turizmin en yoğun olduğu merkezlerin başında gelen Gazlıgöl Havzası’na acil yardım istasyonu kurulması istendi.
Çok sayıda termal tesisin bulunduğu Yaylabağı ve Gazlıgöl bölgesinde, özellikle son yıllarda büyük bir atılım ve gelişim yaşanıyor. Özellikle sağlık turizminin ön plana çıktığı bölgede, ziyaretçi profilini oluşturanların çoğunlukla yaşlılardan oluşması, bölgenin en önemli ihtiyaçlarından birisinin 112 Acil Servisi olduğu gerçeğini ön plana çıkartıyor.
Gazlıgöl Termal Yatırımcılar ve İşletmeleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran, termal turizmin başkenti Afyonkarahisar’da en hızlı gelişen bölgelerin başında gelen ve yaz aylarında nüfusu 10 bini geçen Gazlıgöl ve Yaylabağı bölgesine, acil sağlık hizmeti verecek 112 Acil Servis Hizmet biriminin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
DESTEK BEKLİYORUZ
Bölge nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını da dile getiren Gazlıgöl Havzası Termal Yatırımcılar ve İşletmeleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başaran, şunları söyledi: “Bölgemizin nüfusu termal turizm sezonlarında 10 bin kişiye kadar ulaşmaktadır. Özellikle yaşlı nüfusun tercih ettiği termal bölgemiz turizminin sağlık alt yapısının da ihtiyaçlara cevap verebilmesi gerekmektedir. Acil durumlarda Gazlıgöl Termal Turizm Bölgesine ambulans hizmeti 20 dakikadan erken ulaşamamaktadır. Sağlık Müdürlüğümüzden ivedilikle 112 Acil Sağlık hizmetinin bölgemize kazandırılmasını istiyoruz. Dernek olarak üzerimize düşecek her görevi yerine getirmeye hazırız. Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici’den sorunlarımızın çözümlenmesini ve bize destek olunmasını bekliyoruz.”



YORUMLAR