phishing

FETÖ’nün okulunda ekmek parası için çalışmışmış

FETÖ’nün okulunda ekmek parası için çalışmışmış

FETÖ’nün okulunda ekmek parası için çalışmışmış
28 Mart 2018 - 23:21 - Güncelleme: 29 Mart 2018 - 16:44

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13’ü tutuklu, 7’si tutuksuz 20 sanığın karar duruşmaları görüldü.

Mahkeme, FETÖ Silahı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan 20 sanıktan 18’nin hakkında hüküm verdi.2 sanığın duruşmaları da ileri bir tarihe ertelendi.

SANIKLARDAN 13’Ü TUTUKLU 7’Sİ TUTUKSUZ

İrfan Bedirhan, Gökhan Carfi, İbrahim Halil Üles, Mikail Kaya, Hasan Kenar, Mustafa Hotamışlı, Oktay Cünedioğlu, Emin Ekici, Mehmet Akalın, Kadir Sağlam, İzzet Büyüközer, İftar Küçükkurt, Mustafa Çobanoğlu tutuklu olarak yargılanırken, Diğer sanıklar; Mehmet Fatih Çınar, Abdülkadir Tontuş, Hüseyin Hünerli, Fatih Kıratlı, Havil Açar, Ayşe Temel, Şaban Koç’un yargılamaları ise tutuksuz  olarak yapıldı.

ODAK GAZETESİ’NDE OKUDUM

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek savunmasına başlayan tutuklu sanık Mikail Kaya, “Benim herhangi bir örgüte üye olmam söz konusu değil. Ben tanıkların ifadelerini kabul etmiyorum. Geçtiğimiz duruşmalarda benim hakkımda tanık olarak ifade veren şahısların beyanlarını cezaevinde ODAK Gazetesi’nde okudum. Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kurumlarda ekmek paramı kazanmak için çalıştım” dedi. Mikail Kaya’ya 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

BYLOCK KULLANMADIM

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek savunmasına başlayan tutuklu sanık Hasan Kenar, “Ben kesinlikle ByLock kullanmadım. Bu suçlamayı red ediyorum. Ben devletimin ekmeğini yemeye 14 yaşında başladım. Ben devletime, milletime ihanet etmedim. Yasadışı hiçbir program kullanmadım. Ben şu anda böyle bir suçlamayla karşınızda bulunmaktan dolayı üzgünüm” dedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Hasan Kenar’a 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum