Vatan Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ziya Öztürk, yazılı bir açıklama yaparak, vatandaşların referandumdaki tercihlerinden dolayı ötekileştirilmelerine tepki gösterdi.
Öztürk, “Evet diyenler de hayır diyenler de birbirinin düşmanı değildir. Tüm yurttaşlar bu toprakların insanlarıdır. Türk ulusunun parçalarıdır” ifadesine yer verdi.
“Türkiye, vatan savaşındadır. Vatan savaşı koşullarında halk oylamasına gidiyoruz. Söylemlerimize vatan savaşını unutmadan devam edeceğiz. Önümüzde bir tercihten söz edilmektedir” ifadelerini kullanan Öztürk, MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Doğu Perinçek ile Erdoğan arasında tercih yapmak zorunda kalırsak Erdoğan’ı seçeriz” şeklindeki ifadesini eleştirdi, “Oysa Erdoğan’ı da tercih etseler, Doğu Perinçek’i tercih etmiş olurlar” görüşünü öne sürdü.
AKP VATAN PARTİSİ’NİN YANINA GELMİŞTİR
Vatan Partisi İl Başkanı Öztürk, bu konuda şunları belirtti: “Çünkü Erdoğan’ın başında bulunduğu AKP birçok konuda Doğu Perinçek’in savunduğu siyasetlere gelmiştir. PKK’ya karşı silahla bastırma konusunda Vatan Partisi’nin yanına gelmiştir. FETÖ’ye karşı mücadelede 50 yıldır verdiğimiz mücadele çizgisine gelmiştir. Rusya düşmanlığı yaparken Vatan Partisi’nin Rusya dostluğu çizgisine gelmiştir. İran dostluğu çizgisine gelmiştir. Yakında öyle gözüküyor ki, Suriye dostluğuna da gelecektir. Şhangay İşbirliği Örgütü’ne yönelerek orada da Vatan Partisi’nin çizgisine gelmişlerdir. O nedenle Erdoğan’ı tercih edenler yine Doğu Perinçek’i tercih etmiş olacaktır.”
“Sayın Bahçeli’nin, Türk Milletine Perinçek’in Türkiye’ye dayatılan sözde Ermeni soykırımı iddiasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mahkûm ettiren başarısına benzeyen onunla kıyaslanabilecek bir hizmeti var mı” diye soran Vatan Partisi İl Başkanı Öztürk, “Varsa, bunlardan söz etmesini bekleriz” dedi.
TÜRKİYE BU HALK OYLAMASINDAN BAŞARIYLA ÇIKACAKTIR
“Bu halk oylaması sürecinde bu fitnelerden uzak duralım; sövgüleri bırakalım, karşılıklı saygı içerisinde bu referandumu götürelim” diyen İl Başkanı Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü ABD okyanus ötesinden Türkiye’de düşmanlıklar kışkırtmaya çalışıyorlar. Doğu Perinçek düşmanlığının arkasında da ABD var. Hiç kimseyi ABD’nin Doğu Perinçek düşmanı kampanyalarında bir alet olarak görmek istemeyiz, o durumda hiçbir yurttaşımızın bulunmasını arzu etmeyiz. Türkiye bu halk oylamasından başarıyla çıkacaktır.
Şehit cenazelerinde omuz omuza olanlar, birlikte yürüyenler ve Mehmetçiğin arkasında polisimizin arkasında birlikte duranlar arasında kavga çıkarmaya kalkmak herhalde Türkiye’ye sadık olan kimselerin yapabileceği bir iş olmamalıdır. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”●Polat Yılmaz



YORUMLAR