Eski Dinar Devlet Hastanesi yıkılsın

Eski Dinar Devlet Hastanesi yıkılsın

Eski Dinar Devlet Hastanesi yıkılsın
21 Nisan 2017 - 19:19

Eski Dinar Devlet

Hastanesi yıkılsın

 

 

Vatandaşlar, boş duran Eski Dinar Devlet Hastanesi’ndeki kablo gibi değerli malzemelerin hırsızlarca talan edildiğini, ayrıca metruk hale gelen binanın başıboşların mekanı haline geldiğini belirterek, binanın yıkılarak kamu uhdesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler

 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü uhdesinde bulunan Eski Dinar Devlet Hastanesi binasının yıkılarak yerinin değerlendirilmesini talep eden vatandaşlar, eski binanın atıl bir vaziyette durduğunu ve bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini söyledi. dinarumuthaber.com’un haberine göre, Eski hastane binasında bazı yerlerde kablo hırsızlığı da yapıldığını iddia eden vatandaşlar, geceleri bu bölgenin tehlikeli bir hal aldığını, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin hastanenin bahçesinde ve çevresinde olumsuz davranışlarda bulunduklarını ifade etti.

 

HOŞ OLMAYAN OLAYLAR YAŞANIYOR

Eski hastanenin bir an önce yıkılarak yerinin değerlendirilmesi gerektiğini de kaydeden vatandaşlar gazetecilere yaptığı açıklamalarında şunları söylediler: “Hastane yeni yerine taşındıktan sonra eski hastane binası çevresinde hoş olmayan veya adli vakalara ulaşabilecek türde olayların yaşandığını duyuyoruz. Çok eski yıllarda kurulan bir dernek ile vatandaşların yardım paralarıyla yapılan hastane binasının 1995 Dinar depreminde hasar aldığı, şu an ise kullanılmasının tehlikeli olduğu, yıkım kararı çıkarılarak buranın yıkılması gerektiğini yetkililerde söylemekteler. Yıkıldıktan sonra diğer kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni binaların yapılabileceğine inanıyoruz.”

Bu haber 2579 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum