phishing

Erdoğan'a göre Macron, Fransa için gerçek bir sorun

Erdoğan'a göre Macron, Fransa için gerçek bir sorun

Erdoğan'a göre Macron, Fransa için gerçek bir sorun
04 Aralık 2020 - 21:56


 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u kendi ülkesi için gerçek bir sorun olarak gördü.
 
Erdoğan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, yasaya aykırı bir karar olan Fransa'nın Karabağ'ı tanımasını değerlendirdi.
 
“Her şeyden önce Minsk grubu arabulucu bir örgüttür (Azerbaycan ile Ermenistan arasında). Fransa'nın bağlayıcı olmasa da bu yolu seçmiş olması çok önemlidir. Fransa böylelikle arabuluculuk yetkisini kaybetti ”dedi Türk cumhurbaşkanı.
 
Erdoğan'a göre Fransa "çok çok tehlikeli" bir dönemden geçiyor. Umarım Fransa kendini Macron'dan bir an önce kurtarır. Aksi takdirde sarı yeleklerden kurtulamayacaktır. Sarı yeleklilerden sonra bu kez ülke için sorun olacak kırmızı yelekliler olacak ”diye uyardı.
 
Erdoğan daha sonra Azerbaycan topraklarının Ermeni işgali altında kurtarılmasından bahsetti.
 
Azerbaycanlı kardeşlerimiz kordonlarını kendileri kestiler ve şimdiki duruma geldik. Her şey yolunda giderse orada düzenlenecek törene eşimle birlikte katılacağım ”dedi.
 
Daha sonra Fransız parlamentosunun Karabağ'ı tanıma kararına geri döndü.
 
Bildiğiniz gibi kardeşim İlham Aliev Fransızlara öğüt verdi; 'Ermenileri o kadar seviyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler'. Ben de aynı tavsiyeyi veriyorum. Ermenileri Marsilya'ya verdikleri kadar seviyorlarsa ”diye bitirdi Türkiye cumhurbaşkanı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum