phishing

Emirdağlı Öğrencilerden Ecdada Saygı Gezisi

Emirdağlı Öğrencilerden Ecdada Saygı Gezisi

Emirdağlı Öğrencilerden Ecdada Saygı Gezisi
11 Mayıs 2019 - 17:19

 
 
Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce 3-4 Mayıs 2019 tarihinde öğrencilere yönelik Tarih ve Kültür bilincini aşılamak amacıyla Çanakkale gezisi düzenlendi.
 
3 Mayıs Perşembe günü saat 05:00’de 27 kişi ile Emirdağ’dan yola çıkan grup öncelikle Bursa’daki tarihi mekanları gezdi. Gezi kapsamında Çanakkale’yi gezen öğrenci grubu ecdadın tarih yazdığı mekânları; Seyit Onbaşı Anıtı, Kuzey-Güney Cephesi, Conkbayırı, Anzak Mezarlığı, 57. Alay Şehitliği ve müzeleri ziyaret ettiler.
 
Birinci Dünya Savaşı´nın hüzünlü anılarıyla ziyaretçilerini bekleyen Çanakkale, öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı. Bu gezide öğrencileri yalnız bırakmayan okul müdürü Emin Çınar ve Müdür yardımcısı Halil Yiğit; "Çocuklarımız Çanakkale’de yaşananları yerinde görme fırsatı buldu. Gezinin amacı, ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer olan Çanakkale’de şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanması ve öğrencilerde tarih bilincinin oluşmasına katkı sağladığını düşündüğümüz bu tür gezileri inşallah bundan sonraki dönemlerde düzenlemeye çalışacağız.” dedi. Öğrenciler, gezinin düzenlenmesinde katkısından dolayı okul idaresine teşekkürlerini sundular.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum