phishing

Bolvadin’de Ak Parti Grubundan belediyenin mali durumuna ilişkin Yazılı Soru Önergesi verildi

Bolvadin’de Ak Parti Grubundan belediyenin mali durumuna ilişkin Yazılı Soru Önergesi verildi

Bolvadin’de Ak Parti Grubundan belediyenin mali durumuna ilişkin Yazılı Soru Önergesi verildi
11 Mayıs 2019 - 17:20

 
 
Ak Parti Bolvadin Belediye Meclis Grubu adına Grup Başkanı Ceylan Emet Bolvadin Yenises gazetesine yaptığı açıklamada; Ak Parti grubu olarak Belediye Başkanı tarafından cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi verdiklerini dile getirdi.
 
Bolvadin Belediye Akpartili belediye meclis üyeleri tarafından verilen yazılı soru önergesinde Bolvadin belediyesi ve bağlı şirketi Bolgiysan’ın mali durumuna ilişkin sorular yer aldı.Bolvadin belediyesi ve bağlı şirketlerin ekonomik durumuna ilişkin olarak seçim döneminde Kurtuluş Gazetesi olarak sorular sormuş ve başkan Kayacan’dan cevaplar alamamıştık.Soru önergesinde belediye ve iştiraklerinin işçi sayıları aylık kredi ödemeleri ve işçilere ödenen ücretlere kadar Bolvadin belediyesindeki toplam mali hacim ve borç alacak durumu soru olarak soruldu.
 
Ayrıca önergede kaplıcadaki sıcak su durumundan Bolgiysan yöneticilerine ödenen ücrete kadar birçok soruya da yer verildi.Kurtuluş’un seçim döneminde gündeme getirdiği kaplıcanın sıcak sularının akmadığına ilişkin iddia da soru önergesinde yer aldı.KYK’ya kiraya verilen yurt binası için kullanılan krediye ödenen taksitler ile bu binadan elde edilen kira gelirlşer ise ayrı bir soru başlığını oluşturdu.Bolvadin Belediyesinin İller bankası ile kamu ve özel bankalara olan borçları da Akpartili belediye meclis üyeleri tarafından soru önergesine konu edilen kalemler arasında yer aldı.
  
Ak Parti Bolvadin Belediye Meclis Grubu üyeleri ve Grup Başkanı Ceylan Emet tarafından verilen Yazılı sor önergesi şöyle;
 
 
Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyeleri; aşağıda yazılı olarak soru sormak istiyoruz.
1.Belediyemizin İller Bankasına ne kadar borcu vardır?
2.İller Bankasından Belediyemizin aylık geliri ne kadardır?
3.Kamu Bankalarına ve Özel Bankalara ne kadar borcumuz vardır? Aylık ödemelerimiz ne şekilde taksitleri ne kadardır?
4.Şirket veya şahıslara ne kadar borcumuz vardır?
5.Kamu kurum ve kuruluşlarına Tedaş, Sgk, Vergi Dairesi ve Emekli olan işçilerimize ödenecek ne kadar kıdem tazminatı borcumuz vardır?
6.Yükseköğretim Kredi Yurtlar Kurumundan ne kadar kira alıyoruz? Bu yurt için hangi bankaya ne kadar kredi taksidi ödüyoruz? Bahsi geçen yurdun tapusu Belediyemize mi ait? Yoksa Bolgiysan A.Ş´mi ait?
7.Heybeli Kaplıcaları Bolgiysan A.Ş´ye kaç yıllığına ve hangi şartlarda kiraya verildi? Kira mukavelesinin birer suretinin Meclis Üyelerine verilmesini arz ediyoruz.
8.Heybeli Kaplıcalarının çöken ana kuyusunun bakımı ne zaman yapılacak? 8-10 aydır Kaplıcada şifalı su kullanılmadığını vatandaşlar iddia ediyorlar.
9.Belediyemizde çalışan kadrolu kaç kişi memur ve kaç kişi kadrolu işçi var? Memur ve işçi sayısı kaç kişidir? Memur-İşçi aylık ödemeleri ne kadardır?
10. Bolgiysan A.Ş´de çalışan Genel Müdür, Müdür, İşçi sayılı kaçtır? Aylık ödemeleri ne kadardır? Şirket işçilerinin kaçı sendikalıdır? Sendikasız işçi sayısı kaçtır?
Bolgiysan A.Ş´nin borç-alacak durumu menkul-gayrimenkul durumu net olarak nedir durumunu bildirir bir rapor verilmesini
 
Yukarıda bahsettiğimiz 10 sorunun cevaplarını hazırlayıp Mayıs ayı Meclis toplantısından evvela resmi nitelik taşıyan rapor halinde bizlere verilmesini arz ederiz.
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum