phishing

Eğitimde 3 Adım Projesi İle Öğrenciler Başarıdan Başarıya Koşuyor

Eğitimde 3 Adım Projesi İle Öğrenciler Başarıdan Başarıya Koşuyor

Eğitimde 3 Adım Projesi İle Öğrenciler Başarıdan Başarıya Koşuyor
30 Mart 2019 - 17:56


 
İhsaniye Kaymakamlığınca öğrencilerin akademik ve sosyal hayatında bir bütün olarak gelişmesi, ruhsal, fiziksel ve zihinsel kabiliyetlerini bir değer olarak ortaya koyması hedefiyle başlatılan “Eğitimde 3 Adım Modeli” ilçede öğrencilerin başarısını her geçen gün arttırıyor.
 
Proje ile öğrenciler başarıdan başarıya koşuyor. 18.si düzenlenen alanında prestij sahibi, Türkiye geneli “Günaydın Edebiyat” ödüllerinde öğrenciler ortaokul ve lise kategorilerinde Türkiye birincilikleri elde etti.
 
300’e Yakın Eser Arasından Birinciliğe
 
Özel Ege Lisesi Müdürlüğünün, Türkiye geneli resmî/özel tüm ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik olarak edebiyat yoluyla insani değerleri ortaya çıkarmak ve dil bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediği “18. Günaydın Edebiyat Öykü, Şiir ve Masal Yarışması”nda, İhsaniye Gazlıgöl Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Emine Nur Türkoğlu ve İhsaniye Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Merve Ekici kendi kategorilerinde Türkiye 1.si oldu.
 
İhsaniye Kaymakamlığının yürütmüş olduğu “Eğitimde 3 Adım Projeleri” kapsamında özel yetenek alanlarında Edebiyat Grubunda eğitim gören öğrenciler, Türkiye geneli 33 farklı ilden 300’e yakın eserin katıldığı yarışmada büyük gurur yaşattı. Emine Nur Türkoğlu “Pamuk Dikeni”, Merve Ekici “Deniz Gözlü Kız” adlı öyküleri ile rakiplerini geride bıraktı.
 
En İyi Fikir Kökal’dan
 
Yine proje kapsamında Bilim Özel Yetenek grubunda eğitim gören Döğer İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ekrem Kökal Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Temalı Proje Fikir Yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Ödülünü Ankara'da Bakan Mustafa Varank'tan aldı.
 
Spor Grubundan 11 Madalya
 
Sporda da başarılar elde edildi. ''Eğitimde 3 Adım Modeli'' atletizm gurubu öğrencileri de Afyonkarahisar’da yapılan Yıldızlar ligi seçmelerinde 4 Altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Bu sporculardan 80 metrede 1. olan Selda Arıçam, Cirit atma Erkeklerde 1. olan Hasan Ali Üstündağ ve Yüksek atlama Erkekler müsabakasında 1. olan Mustafa Çivril 24 Mart’ta Denizli ilinde yapılan Yıldızlar liginde İlimizi temsil etti.
 
Ayrıca 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen okul sporları müsabakalarında "Eğitimde 3 Adım Modeli" kapsamında spor alanında yetenekli bulunan Karacaahmet Ortaokulu öğrencileri masa tenisi Yıldız Kızlar kategorilerinde il birinciliği, Yıldız Erkekler masa tenisi kategorisinde il üçüncülüğü elde etti.
 
Atletizmde İl Birinciliği
 
Bir başarı da Spor Özel Yetenek grubunda yer alan öğrencilerden geldi. Atletizm dalında İlknur Okuyan ilimizde düzenlenen 1500 metre ve 800 metre koşu yarışmalarında il Birincisi oldu. İhsaniye İmam Hatip Lisesi öğrencisi Samet Tetik 1500 metrede il üçüncüsü ve 800 metrede il birincisi oldu. 200 metrede ilçeyi temsil eden Bedirhan Yıldız ise il üçüncüsü oldu.
 
Hafta sonu açılan özel eğitim merkezlerinde tiyatro eğitim alan tiyatro grubu öğrencisi Burak Birol, Kral Midas’ın Hazinesi adlı sinema filminde rol aldı. Elde edilen bu başarı Birol’un motive olmasına ve akademik gelişimine katkı sağladı.
 
3 Adım Projesine Mansiyon Ödülü
 
İçişleri Bakanlığınca "Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Proje’’ yarışmasına katılan bin 102 farklı proje içerisinde yapılan değerlendirme sonucunda İhsaniye Kaymakamlığınca yürütülen "Eğitimde 3 Adım Modeli" ilk 50 proje içerisinde yer alarak mansiyon ödülünü almaya layık görüldü.
 
3 Aşama İle Gelen Başarı
 
Birbirini destekleyen ve tamamlayan 3 adımdan oluşan projenin ilki tüm aktörlerinin katılımları ile eğitimde çok daha etkin bir iklimin oluşturulmasını, örnek eğitim uygulamalarının yaygınlaştırılmasını ve öğrencilerimizin sorunlarını tespit ederek, çözmeyi hedefleyen “Çocuklarımız İçin Hep Birlikte” projesidir. İkinci proje; evde ödevlerin ardından 1 saatlik günlük tekrarın yapılmasını amaçlayan diğer taraftan ceza ve korkutma yerine öğrencilerin bir meslek ideali kazanmalarını sağlayarak motive edilmelerini hedefleyen “Günde 1 Saat Tekrar ile Sen de Yapabilirsin” projesidir. Üçüncü proje ise öğrencilerin kalan vakitlerini verimli alanlarda değerlendirmelerini hedefleyen “Bir Yetenek Aranıyor Projesi”dir. Proje ile tüm öğrencilerimizin yetenekleri tespit edilerek ilgili alanlara yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır. Proje kapsamında yapılan yetenek sınıflandırması ile bilim, edebiyat, müzik, tiyatro, resim ve spor alanlarında olmak üzere “Genel Yetenek Grupları” oluşturulmakta ve böylece tüm öğrenciler yeteneklerine göre değerlendiriliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum