phishing

Eğitimbirsen Başkanı Arslan : Mülteci Kardeşlerimizi Merhametsizliğinize Terketmeyeceğiz

Eğitimbirsen Başkanı Arslan : Mülteci Kardeşlerimizi Merhametsizliğinize Terketmeyeceğiz

Eğitimbirsen Başkanı Arslan : Mülteci Kardeşlerimizi Merhametsizliğinize Terketmeyeceğiz
08 Mayıs 2019 - 15:22 - Güncelleme: 09 Mayıs 2019 - 17:52


 
 
Eğitimbirsen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan Afyonkarahisar’ın Çay İlçesinde yaşanan Afganlı mülteciye dayak atılması olayına sessiz kalmadı.
 
Arslan açıklamasında şU Görüşlere yer verdi;
 
Tarihi birkaç hatırlatmayla başlamak gerekirse;
 
Afganistan, Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk müslüman ülke.
 
Afgan halkı; Kurtuluş Savaşımıza kollarındaki bilezikleri, yüzük ve ziynetleri ile maddi anlamda da destek vermiş kardeşlerimiz ki bugün birkaç müptezelin sarhoşu oldukları ideolojilerin ortağı olduğu İş Bankası bu destekle kurulmuş.
 
Bilindiği üzere bir ilçemizde, Afganistan'da nişanlanan arkadaşlarının eğlencesi/kutlaması için bir araya gelen Afganlı kardeşlerimizden birkaçı sokak ortasında tartaklanmış, bu olayda 15 aydan beri ülkemizde çalışan bir Afganlı kardeşimiz ise kaçırılmış kendisine üç saat boyunca zincir, kemer ve demirlerle işkence edilmiş, bu arada ideolojik sarhoşluklarıyla kinlerini kusan birkaç kendini bilmezin ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Akabinde elleri ve ayakları bağlanarak araziye, ölüme terkedilmiştir.
 
Vicdanını yitirmiş, insanlıktan nasibi olmayanların yaşattığı bu menfur olay, Afganlı kardeşimizde telafisi olmayan bir travma yaşattığı gibi bizlerin de vicdanını kanatmıştır.
 
Biz, ülkemizdeki tüm muhacir kardeşlerimizi tıpkı Asr-ı Saadette olduğu gibi değerlendiriyor, onların varlığının bizim için bir nimet ve kendilerinin bize Allah'ın emaneti olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.
 
Bu sebeple bir iftar vesilesi ile Çay ilçemizde mağdur Afganlı kardeşimizin ağabeyi ve arkadaşları ile bir araya geldik, hasbihal ettik. Yalnız olmadıklarını, Türkiye'deki kardeşleri olarak kendilerine ifade ettik. Durumları hakkında bilgi aldık.
 
Akabinde işkenceye maruz kalan kardeşimizi ziyaret ettik. Olayı kendi ağzından dinledik. Yaşadıkları karşısında tüylerimiz ürperdi.
 
Tarihinden habersiz, gündelik kaygılardan öte derinliği sıfır eleştiri ve söylemlerin at gözlüğüyle bakıcıları bilmelidirler ki başta Afganlılar olmak üzere hiçbir mülteci kardeşimizi onların merhametsizliğine terk etmeyeceğiz.
 
Bu zulme maruz kalan kardeşimizin yaralarını sarmak, olay esnasında kırılan telefonun da kalbinin de tamiri için Eğitim Bir-Sen olarak tavrımızı kardeşliğimizden yana tahkim edecek, yaşanan menfur olayın hukuki anlamda da takipçisi olacağız.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum