phishing

Eğitim Bir-Sen Performans Ve Öğretmene Şiddete Karşı Binlerce İmza Topladı

Eğitim Bir-Sen Performans Ve Öğretmene Şiddete Karşı Binlerce İmza Topladı

Eğitim Bir-Sen Performans Ve Öğretmene Şiddete Karşı Binlerce İmza Topladı
08 Mayıs 2018 - 09:11

 

Eğitim-Bir-Sen’in performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi ve şiddete yasal düzenleme yapılması talebiyle 81 ilde başlattığı imza kampanyası sona erdi. Bu kapsamda Eğitim Bir-Sen  Afyonkarahisar 1 Nolu Şube’nin ilimizde gerçekleştirdiği imza kampanyası eğitim çalışanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

“İmzanı Gönder, İradeni Göster” sloganıyla başlayan imza kampanyasında, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar’daki üye sayısından daha çok imzaya ulaşarak, performans değerlendirme sistemine karşı 6334, öğretmene yönelik şiddet olaylarına yasal düzenleme için 6243 eğitim çalışanının desteğini aldı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, hiçbir hukuki ve kanuni dayanağı olmayan performans değerlendirme sisteminin, öğretmeni tek sorumlu ilan eder halini haksız bir  değerlendirme olarak gördüklerini ifade etti. Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, not vermesi gerekeni not alana dönüştürecek, eğitimin paydaşlarını gerçek rollerinden uzaklaştıracak bir değerleme sisteminden çözüm değil ancak problem çıkacağını belirtti.

Her geçen gün artan şiddet olaylarının birçok eğitimciyi mağdur ettiğini belirten ÇELİK, eğitim camiasının bu durumdan hem tedirgin hem de üzgün olduğunu söyledi. ÇELİK, eğitimciler olarak   şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılmasını acilen talep ediyor ve bekliyoruz, dedi.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, eşitsizlikler içinde adalet aramaktan, yeni hak kayıplarına kapı aralamaktan, yeni çatışma alanları üretmekten başka bir işe   yaramayacak performans değerlendirme sistemine karşı ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına caydırıcı nitelikte yasal düzenleme yapılması için irade gösterip, imzalarını gönderen tüm eğitim çalışanlarına teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum