phishing

Eğitim Bir-Sen İl divan toplantısı yapıldı

Eğitim Bir-Sen İl divan toplantısı yapıldı

Eğitim Bir-Sen İl divan toplantısı yapıldı
08 Ocak 2019 - 11:40

 

 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplantısını Afyon Öğretmenevinde gerçekleştirdi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin,1 Nolu Şube Yönetim kurulu, İlçe temsilcilikleri, kadınlar komisyonu, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katıldı.

Şube Başkanı Arslan konuşmasında sendikal faaliyetlere ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Sendikacılığı, çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirme çabasının yanında temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması, aynı zamanda da topluma karşı olan görevlerimizin ifası olarak algıladıklarını belirtti.

Arslan; ‘’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var’’ projesinin İHH, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca da desteklenmek de olduğuna işaret ederek proje ile sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Ekip ruhu, ortak heyecan ve gayret ile çalışmaları gerektiğini vurgulayan Arslan ‘’Eğitim Çalışanları bu projeye kalpten inanır, sahip çıkarlarsa bu proje başarıya ulaşır” dedi.

Bir iyilik ve paylaşma hareketi olan projenin okullarda en iyi şekilde anlatılması gerektiğini dile getiren Arslan şunları söyledi: “Bütün öğretmen, öğrenci ve hatta velileri bu konuda bilgilendirmeliyiz. Okul idarecilerimiz ve okul koordinatörlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimize projeyi tanıtacaklardır. Bu iyilik hareketi okullarımızın iklimini değiştirecektir.

Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin konuşmasında ‘’Türkiye’de, İlkokulda ve ortaokulda eğitimcilerin yüzde 59’unun, lisede yüzde 51’inin kadın olduğunu,kadının elinin değdiği her şeyin güzel olduğunu,Bu nedenle kadınlarımızı sendikacılık faaliyetlerinde aktif rollerde görmek bizleri daha başarılı yapacaktır.’’dedi.Toplantıya teşrif eden kadın komisyonu üyelerine ayrıca teşekkür etti.

Sevin;PTT ile iş birliğine giden Memur-Sen Konfederasyonun, memurlara yaptıkları harcamalarda indirim sağlayacak, para ve puan toplamalarına imkân verecek ‘Motif Kart’ın hayata geçirildiğini söyledi.

Sevin,Memur Sen'in tüm kamu kurumlarında sözleşmeli olarak istihdam edilen memurlarına kadro verilmesi gerektiğini,sözleşmeli çalışan değil kadrolu çalışanlar istediklerini söyledi.

“Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bu asil çabanın içinde olmak, bu çabaya katkı vermek bizim için onurdur. Yavrularımızın sesleri daha da gür çıksın diye Milli Eğitim Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İHH ve Eğitim-Bir-Sen olarak tüm okullarımızda ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini uyguluyoruz” diyen Sevin, ‘’Bu alanda yardım ve desteklerimiz artarak devam edecek. Bizler mazlumun dini, dili, ırkı ve rengi sorulmaz düşüncesiyle hareket ediyoruz.’’dedİ.

Toplantı Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın,Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’e hediye takdimi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum