phishing

Dünya Afyonkarahisar'ı konuşmaya başladı

Dünya Afyonkarahisar'ı konuşmaya başladı

Dünya Afyonkarahisar'ı konuşmaya başladı
02 Mayıs 2018 - 02:54

Afyonkarahisar'da 1-2 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak olan 2018 FIM Motokros Dünya Şampiyonasına katılmak için ülkelerinde kıyasıya mücadele veren sporcular, dereceye girebilmek için bir birleriyle yarışıyor. Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan Afyonkarahisar'da hazırlıklar başlarken, vatandaşlarda binlerce kişinin katılacağı ve milyonlarca motorspor tutkunlarının televizyonlardan izleyeceği şampiyonanın gününü iple çekiyorlar.

 

 

 

AFYONKARAHİSAR EN UYGUN YER

 

Dünya Motokros şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Çoban, "Dünya Afyonkarahisar'da Buluşuyor" sloganının gerçekleşeceğini ifade etti. Çoban, "2016 yılın 'Dünya Afyonkarahisar'da Buluşuyor' sloganıyla Türkiye'nin en büyük motokros pistini Afyonkarahisar merkezde 168 bin metre kare alana yapmıştık. 2016 ve 2017 yılının bir takım ayakları Afyonkarahisar'da yapıldı ve bu yarımalar Dünya Motorsiklet Federasyonu yani FIM'in dikkatini çekti. Kendileri teknik bir heyetle ilimize gelerek incelemelerde bulundular. Gerek motokros yarış pistini gerek otellerin gerekse hastanelerin ve şehir imkanlarının bir dünya şampiyonasına uygun olduğunu bizzat görüp bunu raporladılar ve 2018-2019 Dünya Motokros Şampiyonasının bir ayağının Afyonkarahisar'a verdiler. İnşallah 1-2 Eylül 2018 tarihinde dünyadan gelecek sporcularımız ile Afyonkarahisar'da ve Türkiye'de ilk defa bir motokros dünya şampiyonasını gerçekleştireceğiz" dedi. 

 

 

 

KİMSEYİ ÜZGÜN AYRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Dünya Motokros Şampiyonasına kendisinin ve ekibinin hazır olduğunu belirten Çoban, "Allah'ın izni ile gerek tesis olarak, gerek alt yapı gerekse de diğer tüm ihtiyaç kalemleri olarak gelen yetkilileri, hakemleri, özellikle sporcuları ve basın yayın kuruluşlarını asla ve asla buradan üzgün ayrılmalarına izin vermeyeceğiz. Bilakis Türkiye ve Afyonkarahisar bu işi en güzel şekilde başardı mesajını buradan tüm dünyaya vereceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

 

DÜNYA AFYONKARAHİSAR'I KONUŞACAK

 

Dünya Motokros Şampiyonasının 140 ülkede canlı olarak yayınlanacağını ifade eden Başkan Çoban, Afyonkarahisar'daki şampiyonaya katılmak isteyen sporcuların ülkelerinde hummalı bir yarış içerisinde dereceye girmeye çalıştığını hatırlattı. İtalya'nın ardından Portekiz'de de sporcuların şampiyona için ter döktüğünü hatırlatan Çoban, "Dünya'da 1,5 milyara yakın insan Afyonkarahisar'ımız da düzenlenecek olan yarışları canlı olarak ulaştırılacak. Dünya Afyonkarahisar'da buluşacak. Ama bizde bu vesile ile hem Afyonkarahisar'ımızı hem de güzel ülkemiz Türkiye'yi en güzel bir şekilde dünya da tanıtmış olacağız. Dünya sporunu katkıda bulunmuş olacağız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum