Dün ip atanlar bugün havlu attı

Dün ip atanlar bugün havlu attı

Dün ip atanlar bugün havlu attı
27 Aralık 2016 - 15:43

Dün  ip atanlar

bugün havlu attı

 

DP Afyonkarahisar İl kongresinde konuşan DP Lideri Uysal: Maalesef Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi içinde yaşadığı tartışmalardan kaynaklı olarak dün 'önce devletim vatanım sonra partim' diyenleri, bugün ‘önce partim sonra vatanım ve devletim’ deme noktasına geldiğini anlamakta güçlük çektiğimiz için sizler adına bizler de cevap arıyoruz. Dün Erzurum’dan ip atanlar bugün havlu attı. Dün ver Bilal’i al iktidarı diyenler bugün al üç hilali deme noktasına geldi

 

 

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanlığının olağan kongresi, hafta sonu yapıldı. Partililerin akın ettiği kongreye, çevre illerin DP il başkanları da katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Süleyman Akagündüz,  Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ve bir çok misafirin katıldığı kongrede mevcut İl Başkanı Gürcan Şensoy, yeniden güven tazeledi. Kongreye katılarak, uzun bir konuşma yapan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı  Gültekin Uysal, parti olarak, nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumunda hayır oyu vereceklerini açıkladı.

 

İYİNİN YANINDA DURDUK, KÖTÜNÜ KARŞISINDA

Demokrat Parti olarak iyinin yanında, kötünün karşısında durduklarını belirten Gültekin Uysal, “Türkiye'nin terörle mücadelesinde iktidara desteğimizi daha önceki dönemlerde beyan etmiştik. 15 Temmuz gibi pek çok ara dönem, darbe dönemleri, askeri dönemler ve müdahalelerin arkasından unuttuğumuzu zannettiğimiz kara günlerimize, aylarımıza bir başkası eklenmesin diye mücadele verdiğimiz bir noktada, 'devleti ele geçireceğiz' diye yola çıkanların da yardımıyla bir sabah kalktık ki  Türkiye yeniden darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmış. İşte o anda da çıktık 'bugün  Türkiye'nin demokrasisini sahiplenmek, hukuk rejimini sahiplenmek birinci önceliğimiz' dedik. İktidara destek beyanlarımızı açıkladık” şeklinde konuştu. Uysal, siyasette açık yüreklilikle doğruya doğru, yanlışa yanlış deme anlayışı içerisinde olduklarını ifade ederek, "İcraatların kimden geldiğine bakmaksızın, her zaman milletimizin vicdan hizasında ve akıl hizasında durmaya gayret gösterdik" dedi.

 

HANE BAŞI BORÇLULUK ORANI YÜZDE 54’E ÇIKTI

AK Parti hükümetlerini eleştiri yağmuruna tutan Uysal, “Sanal refah devri bitti. Göreve geldiklerinden bu tarafa 2 trilyon 360 milyar dolar kaymak kullandılar. Elde ne var? Aileler iflas etti, esnaf iflas etti, memur iflas etti” ifadesini kullandı. 

AK Parti iktidarının sürekli mağdur edebiyatı yaparak suç ortakları oluşturduğunu iler süren DP Lideri Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gerçeği görmeden attığınız adımların neticesinde bugün maalesef bütün insanlarımızı rehin alınma noktasına getirterek ne kadar dini örgütlenmemiz varsa iktidar süreci içerisinde ranta ortak ederek, devlete ortak ederek, makamlara ortak ederek, en makul ortaklığın suç ortaklığı olma bilinciyle suça ortak ederek milyonlarca insanı yoksulluğa mahkum ettiniz. Milyonlarca insanın 2002 yılında hane bazında borçluluk oranları yüzde 4’lerde iken bugün yüzde 53’ler yüzde 54’ler mertebesine gelmiştir.” 

 

TÜİK RAKAMLARLA OYNUYOR

Türkiye İstatistik Kurumu'nu da eleştiren Uysal, "Türkiye İstatistik Kurumu zaman zaman siyasi hedeflerle işsizlikten başlayarak, milli gelir ölçümlerinden başlayarak parametreleri değiştirdiğinde zannediyorlar ki Türkiye bir gecede zenginleşecek. Zannediyorlar ki Türkiye bir gecede işsizlik meselesini çözecek. İtibarını yok ettiğiniz TÜİK'i Türkiye İllüzyon Kurumu haline getirirsiniz ama bu netice değişmez. TÜİK, Avrupa ve UNESCO standartlarına uyduruyoruz söylemiyle hesaplama oranlarını değiştiriyor. Göz boyuyor. Ama gerçek ortada. Halk fakirleşti. Bunlar oynama rakamlarla makyaj peşindeler” ifadesine yer verdi.

 

GÜZEL METİNLE ÜLKE YÖNETİLMEZ

2010 yılında yapılan referandumda “Yetmez ama evetçiler vardı. Bugün yanlış ama evet diyenler var” diyen Gültekin Uysal, sadece güzel metinler yazarak ülke yönetilemeyeceğini dile getiren Uysal, şunları söyledi: “2015 seçimleri ile bir demokrasi ve anayasa fetişizmi içerisinde “anayasa değişecek, dertler bitecek” manasında sözlerle beraber Türkiye bugünlere kadar geldi. Tarih tecrübemiz şunu söylüyor; sadece güzel metinler yazarak ülke yönetilmez. Dünyanın en güzel metinlerini yazın, o ülkeleri sağlam bir kültürle, sağlam bir anlayışla teçhiz etmediğiniz takdirde doğru düzgün yönetebilme imkanınız kalmaz.”

 

TÜRKİYE’Yİ YANLIŞ YÖNETTİLER

Uysal, AK Parti’yi eleştirmeyi sürdürdü, şunları kaydetti: Bugün birileri dünü yok var sayabilir, bugün birileri Cumhuriyetin kuruluşunu daha yakın zamandan başlatabilir ama bu büyük ülkenin 12-13 milyon nüfusla başladığı bu Cumhuriyet, yolculuğunu kademe kademe bir yanda küresel gelişmeler ama kendi içindeki gelişmelerle de uyumlu hale getirerek İkinci Dünya Savaşı’ndan daha sonraki süreçlerin içerisinden çıkartarak bugünlere kadar getirdi.

“Türkiye'nin Cumhuriyet kurulduğundan itibaren özellikle dış politikasında standart hedefi olarak koyduğu kendi milli güvenliğini birinci derecede ilgilendirmeyecek hiçbir meselede bölgede yaşanan tartışmalara, çatışmalara, iç savaşlara taraf olmama prensibini eski Türkiye diye nitelendirenlerin yeni Türkiye'sinin getirdiği noktada, yarınından endişe eden, alışveriş merkezlerine gidemeyen, sokaklara çıkamayan insanlardan müteşekkil bir ülke, bir vatan konumuna maalesef bu yanlışlar getirmiştir.”

 

‘AKP TÜM YATIRIMINI İNŞAATA YAPTI’

Gültekin Uysal, Türkiye’nin bütün birikimini inşaat sektörüne bağladığını dile getirerek, “Maalesef son 12 yıldır Türkiye bütün birikimini inşaat sektörüne bağlamış durumda. İnşaat sektörü bir ülke için önemsiz midir? Hayır. Ama bir ülkeyi kalkındıracak olan, bir ülkeyi sıçratacak olan sanayiden başlayarak diğer üretim kollarında, ticaretinde serbest rekabeti esas alan birer anlayış içerisinde ekonominin ilerlemesini sağlayabilmekten geçer. Bütün bunları sadece iktisadi politikamızla da yapabilme imkanımız yoktur” şeklinde konuştu.

 

DÜN ERZURUM’DAN İP ATANLAR BUGÜN HAVLU ATTI

 Genel Başkanımız Gültekin Uysal konuşmasında MHP'nin tutumunu da eleştirerek, şunları dile getirdi: "Demokrat Parti olarak iddiamız; Türkiye'nin bugün yeniden üretici güçlerini harekete geçirecek, yeniden demokrasiyi tam anlamıyla işler hale getirecek, yeniden hukuku herkesin bireylerin güvencesi haline getirecek, herkesi eşit hale getirecek bir tasavvuru icra etmemiz gerekirken Türkiye maalesef Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi içinde yaşadığı tartışmalardan kaynaklı olarak dün 'önce devletim vatanım sonra partim' diyenleri, bugün önce partim sonra vatanım ve devletim deme noktasına geldiğini anlamakta güçlük çektiğimiz için sizler adına bizler de cevap arıyoruz. Dün Erzurum’dan ip atanlar bugün havlu attı. Dün ver Bilal’i al iktidarı diyenler bugün al üç hilali deme noktasına geldi.”●Polat Yılmaz

 

Bu haber 1779 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum