phishing

Doğu Türkistan Türklerinin maruz kaldığı sistematik soykırımı kınıyoruz, lanetliyoruz

Doğu Türkistan Türklerinin maruz kaldığı sistematik soykırımı kınıyoruz, lanetliyoruz

 Doğu Türkistan Türklerinin maruz kaldığı sistematik soykırımı kınıyoruz, lanetliyoruz
21 Ocak 2020 - 15:00

 
Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Doğu Türkistan için "Tek Yürek" mitingine katıldı
“İnsanlığın yüzünü kızartacak zulümlerin icat edildiği Çin’de Müslüman kardeşlerimizin, Doğu Türkistan Türklerinin maruz kaldığı sistematik soykırımı kınıyoruz, lanetliyoruz”
Afyonkarahisar'da sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından Doğu Türkistan'da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla dün, "Tek Yürek" mitingi düzenlendi. Mitinge Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın yanı sıra Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
 
Genel Başkan Gültekin Uysal, burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Sivil toplum örgütleri olarak adına “tek yürek” dediğimiz insanlık adına büyük bir vazifeyle bugün burada millet önünde bir irade ortaya koyuyoruz.
Milli kimliği Türkülük, dini kimliği Müslümanlık olduğu için sistematik bir soykırımla karşı karşıya kalan Doğu Türkistan ile ilgili elbette Türkiye millet olarak hem sesimizi hem de sözümüzü yükseltmek mecburiyetindedir.
Tüm Türkiye’de mazlumlara her daim mihmandarlık yapmış ve onların koruyucusu olmuş bir millet olarak Doğu Türkistan davasını yükselen gökbayrağın inmemesi adına millet olarak sahipleniyoruz. Elbette daha da fazlasıyla sahiplenmek durumundayız.
İnsanlığın yüzünü kızartacak zulümlerin icat edildiği Çin’de Müslüman kardeşlerimizin, Doğu Türkistan Türklerinin maruz kaldığı bu soykırımı reddediyoruz.
“Bosna’da yok olmuş Batı medeniyetinin, Doğu Türkistan meselesine de ses vermesini beklemiyoruz. “Reel politik” denilerek bu mesele de göz ardı ediliyor”
Bugün maalesef acıları kimliklerine göre, acıları inanışlarına göre değerlendiren Bosna’da yok olmuş Batı medeniyetinin Doğu Türkistan meselesine de elbette ses vermesini beklememekteyiz. Uluslararası raporlara girmiş Birleşmiş Milletler başta olmak üzere böyle bir vakanın varlığına şahit olunmasına rağmen maalesef  “reel politik” denilerek bu mesele de göz ardı ediliyor.
“Ses, dua, irade bekleyen Doğu Türkistan Türkleri için ortaya koyduğumuz bu irade onlara destek olacaktır”
Bütün bunlara rağmen görüyoruz ki Türkiye’de hakim siyasi hareketlerden başlayarak, onları da aşan bir şekilde, milletimizin sinesinde yaşattığı bir büyük dava olarak bu Doğu Türkistan davası; orada ses bekleyen, dua bekleyen, irade bekleyen Doğu Türkistan Türklerine elbette en büyük destek olacaktır.
 
 
 
Kurtuluşun ve kuruluşun ili olmuş Afyonkarahisar’ımızda kalpleri gönülleri yanımızda olan tüm hemşerilerimizle beraber tüm Türkiye’nin tek yürek olarak birleşeceğine inanıyorum.
Bu vesileyle Doğu Türkistan’a uygulanan sistematik soykırımı kınıyoruz, lanetliyoruz. Daha yüksek bir sesle önümüzdeki süreçte de siyasi zeminden başlayarak her noktada milletimiz ve temsilcilerinin ses vereceğine inanıyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum