phishing

Dinar Devlet Hastanesi Anne dostu hastane oldu

Dinar Devlet Hastanesi Anne dostu hastane oldu

Dinar Devlet Hastanesi Anne dostu hastane oldu
18 Nisan 2019 - 14:26


 
 
Ülkemizde her yıl yaklaşık 1,5 milyon gebelik ve 1,3 milyon doğum gerçekleşmektedir. Doğumların % 99’ u hastanelerde gerçekleşmektedir. Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yenilenen hastanelerde anne sağlığı hizmetlerinde sağlanan niceliksel gelişmeler yanında hizmetlerin niteliksel geliştirilmesine de ihtiyaç duyulmakta olup bu amaç doğrultusunda anne sağlığı ve doğum hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda doğumların ideal şartlarda, en az müdahale ile normal olarak gerçekleşmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hasta hakları ve tıp etiğinin temel prensipleri kapsamında; anne güvenliği ve mahremiyetini de dikkate alarak takiplerinin ve doğumlarının gerçekleştirileceği ideal ortamların oluşturulması gerekmektedir.
 
Bütün bu hedefler doğrultusunda T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından “ Anne Dostu Hastane Programı” geliştirilmiştir. Programa göre belirlenen standartları karşılayan hastanelere “ Anne Dostu Hastane “ unvanı ve sertifikası verilmektedir.
 
İlimizde daha önce Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından alınan Anne Dostu Hastane unvanı için istenilen kriterleri yerine getirerek Anne Dostu Hastane olmak için başvuruda bulunan Dinar Devlet Hastanesi de değerlendirmeden geçerek Anne Dostu Hastane oldu. Denetimler Sağlık Bakanlığı Denetim Ekibi tarafından yapılıyor ve söz konusu unvanı alan hastanelerde program işlerliğinin ve hizmet kalitesinin devamlılığını sağlamak için yine Denetim Ekibi tarafından yılda bir defa değerlendirmesi yapılıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum