phishing

Çocukların gününü şenlendirirken midelerine dikkat!

Çocukların gününü şenlendirirken midelerine dikkat!

Çocukların gününü şenlendirirken midelerine dikkat!
18 Nisan 2019 - 14:28


 
23 Nisan tatilinde yanlarına çocuklarını alan ebeveynler günü eğlenceyle, yemek ve aktivitelerle geçiriyor. AVM’de, parklarda doyasıya eğlenilen günün en karmaşık sorusu ise belli: Çocukların sağlığı için dengeli olabilecek, besin değerleri uygun yiyecekleri nasıl seçeceğiz?
 
Beslenme aileden başlar: Önce ebeveynler seçimlerine dikkat etmeli…
 
Çocukların ne tarz yiyeceklere yöneleceğini ebeveynlerin seçimleri belirliyor. Eğer ebeveynler yemek seçiminde sağlıklı olmayan, fast-food tarzı yiyeceklere yöneliyor ve seçimlerinin besin değerlerini göz ardı ediyorsa çocukta da aynı şekilde bu bilinç yeterince gelişemiyor. Beslenme bilincinin gelişmesi için ebeveynlere çocuklarının yanında yediklerinin besin değerlerini araştırmaları ve sorgulamaları öneriliyor. Türkiye’nin ödüllü İskender zinciri Bursa Kebap Evi çocuklarda sağlıklı beslenmenin öncelikli hedefi olan besin çeşitliliğinin sağlanması için gıda mühendisleri ile özel menüler oluşturuyor. İştah açan çorbadan salataya, taptaze etlerden leziz Bursa yemeklerine kadar geniş bir çeşitlilikte hizmet veren Bursa Kebap Evi, saymakla bitmeyen faydaları ile şırayı yemeğin yanında özellikle çocuk misafirlerinin gelişimi için öneriyor.
 
Çocukların tablet veya telefon ile yemek yemesine izin verilmemeli…
 
Teknolojinin gelişmesine paralel olarak sokakta oynamak yerine PC veya telefon başında hareketsiz kalan çocukların yemek yeme alışkanlıkları ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Fazla yemeye yönelten bu tür yemek alışkanlığının sağlıksız olduğu bilinci ile hareket eden Bursa Kebap Evi, Türkiye’de pedagog ile çalışan tek zincir restoran olarak dikkat çekiyor. Çocuk psikoloğu Beray Tohum’un çocukların hayal dünyalarına uygun fikir ve yönlendirmeleri ile stratejiler geliştiren marka, küçük misafirleri için oyun ve boyama kitapları tasarlıyor. Bursa Kebap Evi şubelerinde çocuklar sosyal ortamdan kopmadan, eğlenerek ve öğrenerek çocuk menülerinin keyfini çıkarıyor.
 
Sağlıklı nesillerin yolu sağlıklı besinlerden geçiyor…
 
Küçük misafirlerinin sağlığı ve beslenme bilinçlerinin yerleşmesi için özel olarak çalışmalar gerçekleştiren Bursa Kebap Evi, Türkiye’nin 37 ilinde ve yurt dışında toplam 98 şubede hizmet veriyor. Sadece yerli besi dana ve kuzu etlerinden oluşturulan özel formülüyle Türkiye’nin tek ödüllü İskender markası Bursa Kebap Evi, gelecek nesillerin de sağlıklı besinleri tüketebilme bilincinde olması için özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Amerikan servislerde ve menülerde besin içerikleri ile ilgili bilgiler verilerek ebeveynlerin sorgulaması, çocukların da bu sayede merak duygusunun gelişmesi hedefleniyor. BKE restoranlarının tamamına merkezden giden özel lezzetler sayesinde hiçbir şubede standartlar değişmiyor. Tüm şubelerde ‘açık mutfak’ konsepti ile şeffaf bir anlayışla, aynı kalitede hizmet veriliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum