Dinar’da 4 yıllık yüksekokul için yer aranıyor

Dinar’da 4 yıllık yüksekokul için yer aranıyor

Dinar’da 4 yıllık yüksekokul için yer aranıyor
23 Aralık 2016 - 16:10

Dinar’da 4 yıllık yüksekokul için yer aranıyor

 

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın müjdelediği Dinar’a 4 yıllık bir yüksekokul kurulması için yapılan çalışmalarda sıra yer arayışına geldi.

Dinar Umut Haber’de yer alan habere göre, 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun nereye, ya da hangi bölgeye yapılacağı ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Haberde, “4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için Dinar Gar Şefliğine ait eskiden ambar olarak kullanılan ve yanında çamlık bulunan yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan uygun görüldü. Devlet Demir Yollarına ait olan bu alan için gerekli işlemler yapılmaya başlandı. Şimdi gözler Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğünde, rektörlük bu yer için olumlu bir karar verirse, bölgenin devri resmi olarak gerçekleşecek. Edinilen bilgiye göre 4 Yıllık Yüksekokul için Rektörlüğün çarşı merkezine yakın bir yer istediği, ilçenin küçük olması nedeniyle şehir dışına yapılacak olan bir okulun ulaşım ve bazı yönlerden sıkıntı oluşturabileceği endişeleri var olduğundan Gar Şefliğine ait olan alanın en uygun yer olduğu belirtiliyor” denildi.

Bu haber 1075 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum