Dinar’a yapılacak 800
konutun ihalesi yapıldı
TOKİ’nin Dinar’a yapacağı 800 konut için 12 Haziran’da ihale yapıldı. İş alan firma ile sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak
KURTULUŞ-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Dinar’a yapılacak olan 800 adet toplu konutun ihalesi 12 Haziran 2017 günü yapıldı. Gerçekleşen yapım ihalesinin hangi firmanın aldığının kısa bir süre içerisinde açıklanacak. dinarumuthaber.com’un haberine göre, İncirli Mahallesi 3. Etap 800 adet konut , 1 adet 9 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 adet cami inşaatı altyapısı ve çevre düzenlemesi işini alan firma ile sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.
750 GÜN İÇERİSİNDE TESLİM
TOKİ konutlarının Dinar’a hayırlı olmasını dileyen Ak parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Uzun bir süredir ilçenin gündeminde olan Toplu Konutlar ihale edildi. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. Teslim edilen tarihten itibaren 750 gün içerisinde de evler vatandaşlarımıza teslim edilecek. TOKİ Dinar konutları yatay mimariye uygun olacak. TOKİ Dinar 3. etap konutları yatay mimari konsepte uygun olacak şekilde 4 katlı olarak tasarlandı. Konutların 407’si 2+1, 303’ü 3+1 ve 90’ı ise 4+1 planında inşa edilecek.Yöresel mimari unsurlar kullanılacak.Mahalle konseptli projede modern ve yöresel mimarinin izleri buluşturuldu. Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplama, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler ve söveler kullanılacak” dedi.
ŞEREFİYE BEDELLERİ İNŞAATIN ÜÇTE BİRİSİ TAMAMLANDIKTAN SONRA
Edinilen bilgiye göre konutların ihaleye çıkmasıyla başlayacak olan yapım işleri yüzde 30′a ulaştıktan sonra, TOKİ tarafından bazı hesaplamalar yapılarak şerefiye bedelleri belirlenecek. Daha sonra Evlerin kuraları çekilerek Hangi daire kime ait olduğunun belirlenmesinin ardından 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi hak sahibi vatandaşlarla sözleşmeler imzalanacak ve ilk peşinatlar TOKİ’ye ödenecek. Sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte 3+1 ve 4+1 evlere sahip olan vatandaşların aylık ödemeleri hemen başlayacak. Küçük evler olarak tabir edilen 2+1 75 M2 olanların taksitleri ise evlerin tamamen yapılıp teslim edildiğinde ödemeleri başlayacak.
TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak için gün sayan vatandaşlar nihayet muradına erecek. TOKİ’den edinilen bilgiler ışığında yakın zamanda ihaleye çıkacak olan konutlar Dinar’da yükselmeye başlayacak. 75 M2 olan evlerin ödemlerinin ev tesliminde başlayacak olması da vatandaşlar için büyük avantaj oldu. Kirada oturan ve kira ödeyen vatandaşlara ayrı bir yük binmemiş oldu. Evlerini teslim aldıktan sonra aylık taksit ödeyecek olan 2+1 sahipleri derin bir nefes aldı.



YORUMLAR