Yeni bir Nefes anlayışının gençler arasında özellikle dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonu sürecinde etkili bir araç olması amacı ile hazırlanan proje Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile iş birliği içinde yürütülüyor
Proje kapsamında Çocuk Evlerinde kalan 20 Erkek 22 kız toplam 42 gencimize yönelik çarşı merkezindeki (Kurra Cami karşısındaki) Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde 25 Ocakta başlayan ve 8 Şubat 2016 tarihlinde sona erecek olan çeşitli aktiviteler yapılmaya başlandı.
ETKİNLİKLER HER GÜN
Faaliyetler iki grup halinde 10.00-12.00 saatleri arasında erkeklere, 14.00-16.00 saatleri arasında kızlara yönelik yapılıyor. Afyonkarahisar Gençlik Merkezi liderleri, eğiticileri, gönüllüleri, İl Müftülüğü eğiticileri ve Çocuk Evlerinde çalışan yetkililerin görev aldığı proje kapsamında gençlerimize yönelik İslamofobi, Kur’an-ı Kerim Okuma ve Anlama Siyer Okumaları, Ebru Sanatı, Kaligrafi, Resim, Taş Boyama, Mangala, Satranç, Film İzleme, Masa Tenisi, gibi faaliyetler düzenleniyor.
ERTUĞRUL 1980 FİLMİNİ İZLEYECEKLER
Kuranı Kerim Okuma ve Anlama Siyer Okuma faaliyetleri ana faaliyetler olup diğer faaliyetler serbest zaman etkinliği olarak yapılıyor. Projenin kapanış programı “Ertuğrul 1980” adlı filmin sinema salonunda izlenmesi ile tamamlanacaktır. Böylece gençlerimizin manevi, sosyal, kültürel, sanatsal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanarak toplumsal aidiyetleri artırılmasına katkılar sağlanmış olacak.>>KURTULUŞ



YORUMLAR