phishing

CHP’li Aydın,çarşı esnafının sorunlarını dinledi.

CHP’li Aydın,çarşı esnafının sorunlarını dinledi.

CHP’li Aydın,çarşı esnafının sorunlarını dinledi.
09 Mayıs 2023 - 09:40

 

 
SP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın seçim çalışmalarına il merkezinde gerçekleştirdiği esnaf buluşmaları ile devam ediyor.
 
EKONOMİMİZ TAMAMEN TÜKETİM ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞ
 
Kadınana Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret eden Fatih Aydın şöyle konuştu; ‘’Şehir merkezimizde en işlek caddelerinden olan Kadınana Caddemizde bugün esnaflarımız ile buluştuk. Yapmış olduğumuz ziyarette gördük ki hala siftahsız kepenk kapatan esnaflar var. Bununla beraber ekonomik şartlardan dolayı dükkanını tamamen kapatan esnafla ve çok sayıda kiralık yazısı olan dükkanla karşılaştık. Her geçen gün ekonomi daha da daralmakta. Bu durumun giderilmesi için Millet İttifakı'nın iktidarına ihtiyaç olduğunu esnafımız ve vatandaşlarımız bize aktarıyor. Bizler hazırlıklarımızı aylar önce tamamladık. Ülkemizin, şehrimizin ekonomik anlayışı tamamen tüketim üzerine inşa edilmiş bir halde. Üretmeden ne vatandaşımızın ne esnafımızınkalkınma imkânı yok. Bizler üreten ekonomi modelinin hazırlıklarını yaptık ve 15 Mayıs’tan itibaren hayata geçireceğiz. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan beklentimiz bizim elimizi güçlendirmesi. 14 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye verecekleri güçlü destek problemlerin çözümü için ilk ve en önemli adımdır" dedi.
 
BORCU BORÇLA KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİLDİR
 
Aydın konuşmasına şöyle devam etti;‘’Herhalde dünyada kendi esnafına en az destek veren ülkelerden birisiyiz. Böylesi kritik dönemlerde devletin en önemli ve temel görevi; esnafın korunması ve kollanmasıdır. Çünkü esnaf, istihdamı oluşturmakta ve ekonomide üretici ile tüketici arasındaki köprü vazifesini üstlenmektedir. Ülke genelinde sayıları 2 milyonu bulan esnafımız, ekonomimizin bel kemiğidir. Esnafımızın içinde 200’e yakın farklı branş ve sektörler var.Her sektörün birbirinden farklı sıkıntıları var elbette. Yapmış olduğumuz bu ziyarette esnaflarımızdan dinlediklerimiz, problemin bütününü daha detaylı görmemizi sağladı. Esnafımız ve çalışanlarımız böylesi zor bir dönemde korunamamış, sınırlı destekler ve yetersiz yardımlar sonucunda esnafımıza çözüm yolu olarak bankalar adres gösterilmiştir.Bilinmelidir ki; borcu borçla kapatma yöntemi olan kredi paketleri, asla ama asla çözüm ve destek değildir.Veya devlete olan borçlarınızı birkaç ay ertelemek, destek değildir. Yani bunların her birini sanki destekmiş gibi lanse ettirmek aslında yanlış bir metottur. Bunların hiçbir faydası yok demiyoruz fakat sizlerin problemlerini kalıcı olarak çözecek adımlar değildir. Sadece problemleri zamana yayacak bir tutumdur’’ dedi.
 
EMEKÇİDEN ALIP RANTİYECİYE AKTARAN BU DÜZEN DEĞİŞECEK
 
Enflasyon nedeniyle yatırım yapmanın cazibesini kaybettiğini dile getiren Aydın;
 
-Yüksek enflasyon, iş ahlakını da bozmaktadır.
-Enflasyon nedeniyle belirsizlikler artmaktadır.
-Ülke kaynakları heba edilmektedir.
 
Tüm bu yanlış politikaların "ekonomik güven" üzerindeki menfi etkisi ise ayrıca önem taşımaktadır.Başta hukuk olmak üzere, ekonomi dışındaki alanlardaki geriye gidişler de ekonomik krizi ve sorunları derinleştirmektedir.Ekonomi yönetimindeki liyakatsizlik, artık sorunların çözülmesi yönündeki bütün umutları da söndürmüştür.Ülkede liyakat, şeffaflık, hesap verebilirlik, hukukun üstünlüğü, gelir dağılımında adalet, meşveret, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi hususlar yaşama geçirilmedikçe ülke sorunlu ve kırılgan kalacaktır.Özetle; bugün iktidar, her alanda sınıfta kalmıştır ve sınıfı geçmek için de en ufak bir gayreti ortaya koymamaktadır. Bizler bu anlayışa son vermeye, fakirden alıp zengine, emekçiden alıp rantiyecilere, üretenden alıp üretmeden servet biriktirenlere kaynak aktaran bu adaletsiz düzeni değiştirmeye kararlıyız.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum