phishing

CHP İl Başkanı Görgöz : Önlem paketi mi, borçlandırma paketi mi?

CHP İl Başkanı Görgöz : Önlem paketi mi, borçlandırma paketi mi?

CHP İl Başkanı Görgöz : Önlem paketi mi, borçlandırma paketi mi?
19 Mart 2020 - 17:30

 
                                                                                                                                                                                                                            CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kaynak ve destek paketine ilişkin açıklamalarda bulundu .
Görgöz açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Cumhurbaşkanı Erdoğan korona salgınından dolayı, 100 milyar liralık kaynak seti devreye aldıklarını, bu kaynak setinin “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adı altında bir önlem paketi olduğunu açıkladı.
Açıklanan “önlem paketini”dinlerken birçok sektörü yakından ilgilendiriyormuş gibi görünüyor ancak incelendiğinde içinin “bomboş” olduğu ortaya çıkıyor.
Sanayiciden-küçük işletmelere, küçük esnaftan-asgari ücretliye, çiftçi, köylüden-işçiye, emekliye, öğrenciye kadar tam bir hayal kırıklığı..
Zaten ekonomik krizin ağırlığı altında kıvranan, can çekişen üretici firmalara, işletmelere Nisan-Mayıs-Haziran döneminde ödeyecekleri KDV, muhtasar, SSK primlerinin 6 ay erteleneceğinin söylenmesi en ufak bir heyecan ya da umut yaratmadı.
Bütün söylenenler, mevcut borçların belirli süreliğine ertelenmesi üzerine kurgulanmış. Piyasada iş yokken, ekonomik kriz ve korona salgınının etkisiyle iyice daralan işletmeleri yaşatmak için “CAN SUYU” vermek yerine, zaten var olan kredi borçlarını daha da büyüterek ödenmesini teklif edilmesi gerçekten üzüntü verici.
Piyasalar iktidardan, üretimin önünü açacak, büyük pazarlar yaratacak, üreticiyi teşvik edecek, ihracatı kolaylaştıracak köklü çözümler bekliyor.
Yurttaşlarımız, işçiler, emekçiler, emekliler yani emek dünyası ise, başta iş güvencesi olmak üzere sosyal politikaların var olduğu ve uygulandığı bir çalışma hayatı bekliyor.
En az emekli aylığının 1500TL olacağının söylenmesi ise, sosyal hayatımızın gerçek yüzünün göstergesidir.  19.03.2020
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum