phishing

CHP İl Başkanı Ercan : Halkın iradesi hiçe sayılıyor

CHP İl Başkanı Ercan : Halkın iradesi hiçe sayılıyor

CHP İl Başkanı Ercan : Halkın iradesi hiçe sayılıyor
10 Nisan 2019 - 17:32


 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, İstanbul’da halkın iradesinin hiçe sayıldığını, her sandıktan Ekrem İmamoğlu’nun adının çıktığını söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar PTT Merkez Şubesi önünde yapılan açıklamada Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrıda bulunuldu. Programa CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ve CHP, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile partiler katıldı.
 
İKTİDAR İŞİNE GELDİĞİ YERDE İTİRAZLARI KABUL ETMEDEN TAMAM DİYOR!!
İktidarın İstanbul’da yaptığı itirazlara ilişkin açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde halkın iradesi hiçe sayılıyor. İktidar işine geldiği yerde itirazları kabul etmeden tamam diyor. Ama işine gelmediği kaybettiği yerlerde de itiraz ediyor. Ben önceki gün CHP İl Başkanı olarak İstanbul’daydım. Oradaki manzara çok enteresan. Bütün sandıklar tekrar sayılıyor. Geçersiz oylar yeniden sayılıyor. Yukarıdan aşağıya sayıyorsun, Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Sağdan sola sayıyorsun, soldan sağa sayıyorsun Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Arada 14 bin, 15 bin oy farkı var. Bazı yerlerde 1 oy yeter diyenler bugün suskunluğunu bırakıyor, 1 oy yetmez, 15 bin oy yetmez diyebiliyorlar. Halkın iradesi hiçe sayılıyor. Onun için biz İYİ Parti Başkanım ve yönetimi kurulumuzla beraber bu haksızlığa dur demek istiyoruz.” dedi.
,
KUMPASI YÜKSEK SEÇİM KURULU BOZMAK ZORUNDADIR
Yüksek Seçim Kurulu’na yayınladıkları deklarasyonu bildiren Ercan, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak81 ilde eş zamanlı olarak YSK’ya bir deklarasyon yayınlıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu, yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu demokrasi değil seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu, hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu? Buna açık ve net bir şekilde cevap vermek zorundadır.Yüksek Seçim Kurulu’nda hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır. Özetle iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası Yüksek Seçim Kurulu bozmak zorundadır. Şuan Yüksek Seçim Kurulu tarihsel sorumluluk altındadır. Biz adalet bekliyoruz. Bu durumu ülke kaldıramaz, onun için Yüksek Seçim Kurulu’nun tarihi sorumluluğu bilmesi ve yerine getirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Ercan konuşmasının sonunda Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174’üncü yıl dönümünü ve Polis Haftasını kutladı.
 
OYLARIN AFYON’DA DA SAYILMASINI İSTİYORUZ
Ercan’dan sonra açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, “Adalet, kişiye olmamalı. İstanbul’da sandıkları saydırıyoruz, Ankara’da sayılmasına müsaade ediyoruz. Afyonkarahisar’ı saymıyoruz. Bu adalet kişiye, adalet ile adalet gruplara göre olursa adalet olmaktan çıkar. Biz adaleti Afyonkarahisar’da da oylarımızın sayılarak hakların hakka verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum