phishing

CHP İl Başkanı Ercan : 4 Belediye, 60 Belediye Meclis Üyeliği Ve 4 İGM Üyeliği Aldık

CHP İl Başkanı Ercan : 4 Belediye, 60 Belediye Meclis Üyeliği Ve 4 İGM Üyeliği Aldık

CHP İl Başkanı Ercan : 4 Belediye, 60 Belediye Meclis Üyeliği Ve 4 İGM Üyeliği Aldık
16 Nisan 2019 - 17:46 - Güncelleme: 16 Nisan 2019 - 17:49


 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, isim vermeden partinin eski il başkanları Kemal Demirkırkan ve Savaş Erdoğan’ın eleştirilerine cevap verdi. Ercan, “Bugüne kadar parti içi mesele diyerek sustum artık bazı şeylerin binmesi lazım. Eski il başkanlarından biri milletvekili sıralamasını beğenmediği için istifa edip mevcut Milletvekili Burcu Köksal’ın kazanmaması için elinden gelini yaptı. Diğer ise genel başkanın çalışmadığı iddia etti. Peki kendi ne yaptı?” dedi.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, düzenlediği basın toplantısında yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek partinin eski il başkanlarının eleştirilerine cevap verdi.
 
TÜRKİYE’NİN HER TARAFINDA BAŞARILI OLDUK
31 Mart Yerel seçimlerinde Türkiye genelinden başarılı olduklarını kaydeden CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Türkiye’de gerçekten demokrasinin gereği olan seçimleri başarı ile biz kendi açımızdan atlattık. Şöyle başarıyla atlattık, Türkiye’de demokrasi bilinci yerleşmiş, insanlarımız demokrasiyi benimsemiş, bütün baskılara rağmen, medyatik, ekonomik ve devletin bütün gücüne rağmen, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin her tarafında başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Afyon için çok başarılı mıyız, değiliz tabiki. Bizim istediğimiz sonuçlar bu değildi. Ama geçmişe göre herkes bir değerlendirme yaparken başarılı olduğunu söyler. Biz kendimizi başarılı görmüyoruz. Ama geçmiş oylara ve bütün engellemelere rağmen yine de Afyon’da, Afyon gibi sağın kalesi diye bildiğimiz, Niğde, Yozgat, Konya, Isparta gibi illerde bazı yerlerde belediye alamadığımız göz önüne alınırsa bu maalesef Anadolu’nun bir gerçeğidir. Ama bizim sevincimiz, Türkiye’deki tüm duyarlı yurttaşlarımızın Hatay, Mersin, Adana, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Ankara, Kırşehir, Bolu gibi büyükşehirleri yani, nüfusun yoğun olduğu, aşağı yukarı Türkiyenüfusunun 55 milyona yakını Cumhuriyet Halk Partisi’ni yani derman belediyeciliği tercih etmiştir. Bu illerimizde yıllardan beri yönetilen İzmir gibi, Eskişehir gibi, Aydın gibi, CHP belediyeciliğinin tadına varacaklardır.” dedi.
 
TÜRKİYE GENELİ BİR GÜNDE SAYILDI MALTEPE HALA SAYILAMADI
Türkiye’deki oyların bir günde sayıldığını, Maltepe Belediyesi’nin 10 gündür sayılamadığını söyleyen Başkan Ercan, “İstanbul’daki sıkıntıyı herkes biliyor. Her şey halkımızın gözü önünde cereyan ediyor. 1 Nisan’da mazbatasını alması gereken Sayın Ekrem İmamoğlu, hala mazbatasını alamamıştır. Oyalanmaktadır, Türkiye bir gün de sayılırken, MaltepeBelediyesi 10 gündür sayılamamaktadır. Bu içler acısıdır. Burada baskı vardır, burada çekememezlik vardır. Sonucu kabullenememek vardır, onun da biz inşallah hallolacağını düşünüyoruz ve hakkı olan kişiye belediye başkanlığı teslim edileceğini düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.
Başkan Ercan, “İstanbul, Ankara çok önemli. Tabi Afyon da bizim için çok önemliydi. Burada biliyorsunuz Millet İttifakı vardı. Başarılı olamadı demiyorum, elinden gelenin en iyisini yaptılar. Az önce de söylediğim gibi devletin baskısı, medyanın baskısı vardı. Hain ilan edildiler, terörist edildiler. İnsanlar tehdit edildiler, buna rağmen bu oyların alınmış olmasını biz tabi ki başarı olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
 
4 BELEDİYE, 60 BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ VE 4 İGM ÜYELİĞİ ALDIK
Ercan, “Geçmiş dönemde 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3 belediye başkanı vardı. 36 belediye meclis üyesi vardı. Biz maalesef önemli iki ilçemizi kaybettik. Sultandağı ve Evciler’i kaybettik. Hali hazırdaki başkanlarımız vardı. Bunun nedenlerini de tabi ki araştırıyoruz. Kişiye bağlı da olabiliyor. Çalışma noksanlığı oluyor. Başka ittifaklar oluştu. Bunu biz kabulleniyoruz. Ama bunun yanında tesellimiz İhsaniye’yi, tekrar aldık. Dazkırı, Yeşilçiftlik, Dereçine ile beraber 4 belediye başkanlığımız 60 belediye meclis üyeliği 3 İl Genel Meclis üyeliğini almış durumdayız. Afyon merkezde CHP’nin 45 yıldır belediye meclis üyesi hiç yoktu, 4 t belediye meclis üyeliği mazbatasını aldık. İYİ Parti ile beraber.” ifadesine yer verdi.
 
BASKILARLA OYLARIN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİLER
Dinar’ı kaybettikleri için şaşkın olduğunu vurgulayan Başkan Ercan, “Geçmişe göre baktığımızda 1 belediye başkanlığını artırdık, 60 belediye meclis üyeliği aldık. Bunu küçümsememek lazım. Çünkü bazı ilçelerimizde belediye başkanlıklarında çok iddialıydık hakikaten az oylarla ve bu ittifaklar, birleşmeler, yerel seçimlerin kendine özgü aileler arası birleşmelerden dolayı kaybettiğimizi düşünüyorum. Çobanlar’da, Emirdağ’da, Çay’da, iddialıydık. Dinar’ı ittifak olarak nasıl kaybettik ben hala daha şaşkınım. Haydarlı Belediye Başkan Adayımız ile görüştüm. Hakikaten büyük bir baskı olduğunu, son günlerde, 29 Mart’ta Sayın AKP Milletvekili’nin oraya giderek ‘belediyenizi kapatacağım, buradan hastaneyi kaldıracağım, bütün hizmeti keseceğim’ gibi tehdit vari sözlerle oy veren insanların oyunun rengini değiştirme çabaları, tabi açıklamak gerekiyor bazı iddiaları. Somut olmak gerekiyor ama bazılarının dediği gibi atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Bu saatten sonra ne yapalım. Çok şeyler dönüyor.” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum