phishing

Cevher Özer Ligin en skorer yerlisi

Cevher Özer Ligin en skorer yerlisi

Cevher Özer Ligin en skorer yerlisi
05 Aralık 2018 - 19:42

 

 

Ligin ilk yarısında en heyecanlı maçları Afyon Belediye oynadı... 5-6 maçları son toplara kaldı, çoğunu kaybettiler... 4 galibiyetle düşme hattına ve play-off sınırına eşit mesafedeler... Tempolu, fazla top kullanmaya dönük oyunları beğeni topladı... İki skorer oyuncuları sözleşmelerini feshedip gitti... Bütün bunların arasında dikkat çeken bir konu da Cevher Özer'in performansı oldu.

Gün itibariyle 13.2 sayı ortalamasıyla en fazla sayı atan Türk oyuncu olan 36 yaşındaki Cevher Özer rakip takımların Afyon maçı öncesi hazırlıklarında üzerinde en fazla durduğu oyunculardan biri...

Cevher'le kendisini, Afyon'u ve yerli oyuncuları konuştuk... Bakın neler söyledi...

* En iyi sezonumu Beşiktaş'ta Hakan Demir'le yaşamış olduğumu düşünüyorum ama Afyon'da en olgun sezonumu geçirdiğimi söyleyebilirim. Artık deliliklerimden arındım, daha sakin kalmayı başarabiliyorum.

* Önceleri koçlar sadece şutumu kullanıp içeriyi kalabalıklaştırmamam istenirdi. Burak Bıyıktay ile birlikte post up oynamaya da başladım. Bu sezonu post up'ımı geliştirdiğimi düşünüyorum. Her yaşta üzerine birşeyler koymak mümkün.

* Geçen sezon verdiğimiz büyük mücadeleden sonra Afyon'u BSL'ye çıkarmayı başardık. Sezon başında kafam karışıktı, çok yabancılı ligde kalıp kalmamayı ciddi olarak sorguladım. Açıkçası çok şeyin yabancılar üzerinden döndüğü bir ligde oynamak bana çok sıcak gelmemişti ancak Can Hoca'nın ve genel menajerimiz Cömert Küce'nin konuya yaklaşımı burada kalmamı sağladı.

* Kafamın rahat olması performansımı da etkiledi ancak mutlu değilim. Sonuçta takımın bir parçasıyım ve ucu ucuna kaybettiğimiz birçok maç nedeniyle olabileceğimiz sıralarda değiliz.

* Türk oyunculara güven verilmeli, arkasında durulmalı.Bunu yapacak olanlar da başta koçlar. İlk hatasında kenara alırsan, moral bozucu mesajlar verirsen, oyuncunun gelişimini olumsuz yönde etkilersin... Bütün takımlar Afyon gibi değil.  Çoğu takımda yabancının kredisi sonsuz, maalesef Türklerin ise hiç yok. Oyuna girip köşede ayakkabısını silen oyuncu nasıl gelişebilir ki? Ufuk Abi'ye üzülüyorum. Kim bilir milli takımı seçerken dar havuz yüzünden ne kadar zorlanıyordur...

* Kazanma alışkanlığının ne kadar önemli olduğunu bu sezon anladım. O kadar çok maçı sonlarda kaybetti ki, oyun dengede gittiğinde içimizde, "Eyvah, yine mi?" sorusu doğuyor. Bunu bir şekilde yenmek zorundayız.

 

 

Kaynak: Basketfaul.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum