phishing

Çetinkaya : Ürün Çiftçimizden Üretim Kentimizden

Çetinkaya : Ürün Çiftçimizden Üretim Kentimizden

Çetinkaya : Ürün Çiftçimizden Üretim Kentimizden
15 Aralık 2018 - 09:15

 

Ülkemizdeki tarım sektörünün en büyük problemi üretilen tarım ürünlerinin entegre tesislerinin olmaması ya da tesislerin üreticiden uzak olmasıdır. Bu problem şehrimizde bulunan üreticiler için de büyük bir sorundur.

Şehrimiz ve bölgemizde üretilen tarım ürünleri ya üretici tarafından pazarlanamamakta yada aracılar tarafından il dışındaki entegre tesislere taşınmaktadır. Şehrimizin ulaşım kolaylığı göz önünde bulundurulduğunda şehrimizde Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerekli olduğu bir gerçektir.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinde (TDİOSB) bitkisel ve hayvansal üretimin teşviki amacıyla, üretilen ürünlerin işlenmesi, muhafazası ve pazarlanmasına yönelik kurulacak sanayi tesislerine yeterli kalitede hammadde temini amacıyla tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesini sağlayacak sanayi tesisleri kuracağız.

Organize Sanayi Bölgesi ile öncelikli olarak üretimini yaptığımız haşhaş, şeker pancarı, ayçiçeği(yağ, çerez), buğday(un, bisküvi, kraker), patates, salatalık(turşu), domates(salça, ketçap), bezelye(konserve), vişne(meyve suyu, reçel, marmelat), kiraz, nohut(konserve) gibi tarım ürünlerinin işleme fabrikaları, meyve suyu fabrikaları, kurutma tesisleri, paketleme tesisleri, yan ürün işleme tesisleri ve ürün artıklarından hayvansal yem fabrikaları kurulacaktır. Bu sayede hem istihdam sağlayacağız hem de üreticimizin pazar sorununu ortadan kaldıracağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum