‘Bu yetkiyi en iyi insana verseniz bile sıkıntı çıkar’

‘Bu yetkiyi en iyi insana verseniz bile sıkıntı çıkar’

‘Bu yetkiyi en iyi insana verseniz bile sıkıntı çıkar’
27 Aralık 2016 - 15:44

‘Bu yetkiyi en iyi insana

verseniz bile sıkıntı çıkar’

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin Şuhut ilçe teşkilatınca düzenlenen danışma meclisi toplantısında konuştu, vatandaşın referandumda demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkarak ‘Hayır’ diyeceğini ileri sürdü. CHP Şuhut ilçe yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına Milletvekili Köksal'ın yanı sıra CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, CHP Şuhut İlçe Başkanı Atilla Kahraman ve çok sayıda partili katıldı.

Köksal, Danışma Meclisi toplantısında, “Cumhurbaşkanlığı makamını kime teslim edeceksin? FETÖ gibi birisi gelip Cumhurbaşkanı olursa ne yapacaksın? Karşısında duracak ve denetleyecek kimse yok. Bunun bir kişi için değil, bir sistem için yapılacağını anlatın. Bu önerilen sistem, en iyi insana bile verilse yetki karmaşasına neden olur. Bu önerilen sistem meleği şeytanlaştırır. Bunu anlatın. İşimiz zor ama başaracağız" diye konuştu.

 

BU TEKLİF, BİR DİKTATÖR ORTAYA ÇIKARACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı'nın bu teklifle hükümran hâline getirileceğini savunan Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletin tüm kurum ve kuruluşları ile ilgili karar verme yetkisini Cumhurbaşkanı'na veriyoruz. Yarın illeri birleştiriyorum diyebilir. Yarın federasyona geçiyorum diyebilir. Türkiye çapındaki ülkelerde başkanlık sistemi ile federasyon aynı anda yürür. Federasyon ise bölünmeye yönelik bir harekettir. Bu Cumhurbaşkanı, istediği zaman olağanüstü hal ilan edebilecek. Hayatın her alanında kararname yayınlayabilecek.

Diktatörlük, kendisini eleştiren, eleştirmek isteyen herkesi hapse atmaya eğilimlidir. Bu teklif, bir diktatör ortaya çıkaracaktır. Kendisine 'hayır' diyen herkesi potansiyel suçlu ilan edecektir bu sistemle Cumhurbaşkanı. Bu bir siyasi tercih meselesi değil, rejim meselesidir. Biz burada parti seçimi, lider seçimi yapmıyoruz. Ya Cumhuriyet'in ve üniter devletin devamını isteyeceğiz, ya da devletin her şeyini tek bir adama emanet ediyoruz, diyeceğiz. İnanıyorum ki halkımız, Cumhuriyet'e sahip çıkacak."●Gökhan Yılmaz

Bu haber 842 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum