phishing

Bodav’ın Boltur hisselerini devrinde kafa karıştıran sorular  

Bodav’ın Boltur hisselerini devrinde kafa karıştıran sorular  

Bodav’ın Boltur hisselerini devrinde kafa karıştıran sorular  
05 Şubat 2020 - 11:05

 
Bol-Dav Bolvadinliler Dayanışma Vakfı Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu Adına Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğruyol tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Bolvadin Belediyesi ve BOL-DAV Bolvadinliler Dayanışma Vakfı ortaklığı ile kurulan ve BOLDAV’ın %55 hissesine sahip olduğu BOL-TUR İnşaat Turizm İşletmecilik ve Ticaret Limited Şirketindeki BOLDAV hisselerinin tamamının, Bolvadin Belediye Başkanlığına gayrimenkul takası karşılığı devredildiği bildirildi.
Açıklamada BOLDAV hisselerinin tamamının (%55 lik kısım) 24 ocak 2020 tarihi itibariyle Bolvadin belediyesine geçtiği belirtilirken hisse devri karşılığı Bolvadin belediyesinden gayrimenkul alındığı da ifade edildi. Açıklmada ;” 24 Ocak 2020 tarihinde hukuki ve mali yükümlülükleri ile Bolvadin Belediye Başkanlığına gayrimenkul takası yoluyla devretmiştir. Bu tarihten itibaren Vakfımızın BOL-TUR İnşaat Turizm İşletmecilik ve Ticaret Limited Şirketi ile herhangi bir ilişkisi kalmamış olup tüm paydaşlara ilanen duyurulur.” Denildi.
Hisse devrinde emeği geçenlere teşekkür edilen açıklamada  ;” Hedefimiz Bolvadin’imiz için doğru ve yakışan ne ise onun üzerinde mutabakat yollarını arayıp bulma ve iletişim yollarını her ortamda açık tutarak, açık ve şeffaf bir sağduyulu yaklaşım temelinde ortak zemin oluşturma müzakerelerimizin çerçevesini belirlemiştir.” Denildi.
Bilindiği Gibi, Boltur LTD. ŞTİ.’ne ait olan Boltur devre mülklerinin işletmesi Boltur LTD. ŞTİ. Tarafından yapılmaktadır.
KURTULUŞ SORUYOR ?
1-Şirket hisse devri yapılmadan şirket hisseleriyle ilgili bir değer tespit çalışması yapıldı mı yapıldıysa bu değer ne kadardır?
2- Şirketin şuandaki kayıtlı sermayesi nedir ve şirketin sahip oldu menkul, gayrimenkul ve haklar ile diğer nakit ve ayni varlıkları nelerdir?
3-Hisse devri karşılığı alınan gayrimenkuller için bir ekspertiz yada diğer adıyla değer tespiti yapılmışmıdır ? Yapılmışsa bu değer nedir ?
4-Vakfa gelir oluşturmak amacıyla kurulan ve Çoğunluk hisseleri elinde bulunan ve Yönetimi BOLDAV’a ait olan bu şirketi BOLDAV neden Bolvadin Belediye Başkanlığı’na devretmiştir?
5-Hisse devrine ilişkin olarak yapılan tespitler mahkeme marifetiyle atanan bilirkişiler tarafından mı yoksa bağımsız denetçilere mi yaptırılmıştır?
6-Bolvadin Belediyesi’nin sahibi olduğu bir yatırım şirketi zaten mevcuttur.Bolgiysan şirketi varken Bolvadin Belediyesi bu şirketi devralmaya neden gerek duymuştur?
7-Bolvadin Belediyesi bu şirkette kendisine yasayla verilen hangi görevleri yerine getirecektir?
8-Bolvadin Belediyesi Bu şirketi devralmadan önce şirket kurmak için bir girişimde bulunmuşmudur ? Bolvadin Belediyesinin Şirket kurmasına izin verilmediği için bu şirket devralma yoluna mı gidilmiştir?
9-Şirketin devrine ilişkin talep kimden gelmiştir? Boldav’dan mı yoksa Bolvadin Belediyesinden mi?
10- Bolvadin Belediyesi iştiraki olan Bolgiysan şirketi zor durumdamıdır borç batağındamıdır ?
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum