‘Bizim Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor’

‘Bizim Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor’

‘Bizim Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor’
02 Haziran 2017 - 23:40

‘Bizim Arapçayı ifade

edebilmemiz gerekiyor’

 

 

 

İslami İlimler Fakültesinin düzenlediği iftara katılan Vali Yıldırım, herkesin Arapçayı biraz da olsa ifade edebilmesi gerektiğini öne sürdü: Bizim dinimiz ve dinimizin temeli olan

Kuran-ı Kerim ve hadislerimiz Arapça ve bizlerin de birazcık Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor

 

 

KURTULUŞ-Vali Aziz Yıldırım, İslami İlimler Fakültesinin iftarında yaptığı konuşmada, Arapça bilmenin önemine vurgu yaptı. Vali, “Bizim dinimiz ve dinimizin temeli olan Kuran-ı Kerim ve hadislerimiz Arapça ve bizlerin de birazcık Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor” dedi.

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan,  AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hilmi Uçan, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri ve fakülte öğrencileri ile Arap ülkelerinden gelenlerin katıldığı iftarda İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hilmi Uçan’ın ardından söz alan Vali Aziz Yıldırım şunları dile getirdi:

SURİYE’DEN GELENLERE DOSTLUĞUMUZU GÖSTEREBİLİYORUZ

“Yemen’den, Irak’tan, Suriye’den gelen dostlarımız onlar bizim için muhacirdir ve inşallah bizlerde onlara insanlığımızı, dostluğumuzu gösterebiliyoruzdur. Benim uluslararası toplantılarda da özellikle Müslüman ülkeler ile yaptığımız toplantılarda en çok üzüldüğüm konu birbirimizi bir üçüncü dünya ülkesi diliyle bir birimizi anlıyor olamamamızdır. Hâlbuki bizim dinimiz ve dinimizin temeli olan Kuran-ı Kerim ve hadislerimiz Arapça ve bizlerin de birazcık Arapçayı ifade edebilmemiz gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarımız hakikaten ülkemizde muhacir sıfatı ile bulunan değerli dostlarımızı, misafirlerimizi hakikaten hoşnut edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve bunları da hep yaşıyoruz ve görüyoruz. Yapmış oldukları bütün yardımlardan dolayı da Allah razı olsun diyorum. Ramazan ayı rahmet ayı, ramazan ayı yardımlaşma ayı, ramazan ayı sabır ayı, ramazan ayı paylaşma ayı burada lokmasını paylaşan insanlar ile birlikteyiz hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

İFTAR SONRASI BİR AİLEYİ ZİYARET ETTİ

İftar programının ardından bir aileyi ziyarette bulunan Vali Aziz Yıldırım’a İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçarslan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol’da eşlik ettiler. Ziyarette ailenin istek ve taleplerini dinleyerek çocuklarla da sohbet eden Vali Yıldırım, aileye çocuklarıyla birlikte sağlıklı ve huzurlu günler geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bu haber 999 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum