phishing

Bırakın Çiviyi Zikkeyi Çakmaya Geldik Ama Engellendik

Bırakın Çiviyi Zikkeyi Çakmaya Geldik Ama Engellendik

 Bırakın Çiviyi Zikkeyi Çakmaya Geldik Ama Engellendik
24 Mart 2019 - 00:11


 
Kanal3 Televizyonunda yayınlanan İsmail Sagun’un sunuculuğunu yaptığı Seçime doğru programına katılan Evciler Belediye başkanı Saim Özer,Çarpıcı açıklamalarda bunmaya devam etti.
Özer Kapalı Pazar yeri,Butik Otel ve çok amaçlı salon projelerinin iktisdar tarfından  finansmanının engellenmesi sonucu yapılamadığını daha sonrasında ise de ekonomiğde yaşanan gelişmelerden dolayı proje maliyetlerinin yükseldiğini ifade etti.
Başkan Özer,Projelerinin engellendiğini iddia ederken,”Bırakın Çiviyi Zikkeyi Çakmaya Geldik Ama Engellendik” diyerek projelerin neden yepılamadığını anlattı.
 
KAPALI PAZAR YERİ PROJEMİZE DE FİNANSMAN ÇIKMADI
ikinci bir konumuzda Kapalı Pazar Yeri projesi hazırladık. Kapalı Pazar Yeri projesi ile birlikte çok amaçlı salon, Evciler ilçemizde otel yok, bir de butik otel.Yine belediyelerin finansman kaynağı İller Bankası olduğu için projeyi onlara götürdük, projenin karşılığında 1 Milyon 500 Bin lira finansman kaynağı istedik, bu da çıkmadı. Bu da olmadı. O dönemde bunun müracaatı da 2017 yılı bunun içinde Butik Otel, çok amaçlı salon ve kapalı Pazaryeri üçü için 1 milyon  500 Bin lira talepte bulunduk.
AKP İLÇE BAŞKANI PARAYI PAZAR YERİNE ÇOK BULUYOR 3 PROJEYE BİR BUÇUK MİLYON İSTEDİK
Şimdi kalkıyor AKP ilçe başkanımız, şu anda İl Genel Meclisi adayımız, bir buçuk milyara pazar yeri mi olur ? diyor.Biz personel arkadaşlarla çevrede yeni yapılan bütün Kapalı Pazar yerlerini gezdik, gördük. Ne yapılmış, Nasıl yapılmış, kaça yapılmış, bunların araştırmasını yaptık.
OZAMAN YAPSAYDIK PAZARYERİNİ 350 BİN’Dİ ŞİMDİ 600 BİN OLDU
Şu anda aynı pazar yerini Yaylabağı’na yapılan pazaryerini yapan arkadaşla da görüştük o zaman 330 bin 350 bin lira dolayında bir maliyetle yapılmış Ama şu anda O zamanki maliyeti şimdiki yapım maliyeti arasında %100 fark var. Neden dolayı? Demir %100 arttı, diğer malzemeleri %100 arttı. Demir o zaman 1800 liraydı, şimdi 4000 lira oldu. Çimento önce 9 liraydı, şimdi 20 lira oldu. Elbette maliyeti yansıyacak Bunlar, biz bu arkadaşlarla tekrar yeniden proje hazırladık, özel bankalardan kredi alalım yapalım diye, bu maliyet Bize şu anda verilen teklif 600 bin lira oldu. Üç proje için bir buçuk milyon lira iken sadece pazar yeri projesi için 600 bin lira. Yeni dönemde maliyet çıktı yine borçlanma yetkisi ile araştırma yaptık 600 bin lira gibi bir teklifle bu işi yapmak istedik. Dolayısıyla Biz özel bankalardan kredi kullanmak istediğimizde de, özel bankalar belirli ipotekler almak istiyor. Her şeyini sağlama alıyor. Biz ne yapabiliriz Evciler Belediyesi'nin ne si var? İşhanı var, eski belediye binası var, Onları göstermek gösterdik, Kredi kullansaydık. İpotek altındaydı. Kredi kullanmadığımızda göre üzerimize İsnat edilen karşı tez iddialar Kesinlikle böyle bir şey olmadığı için çürümüştür.
BIRAKIN ÇİVİYİ ZİKKEYİ ÇAKMAYA GELDİK AMA ENGELLENDİK
Geçen gazetede yayın yapıldı. 5 yılda bir çivi çakılmadı diye. Bırakın çiviyi, biz zikkeyi çakmaya geldik her şeyi yapmaya hazır olarak geldik ama Buna müsaade etmediler. Biz göreve geldiğimizde Evciler Belediyesi çok borçluydu. Biz bu borçları ödemeye çalıştık ve görev yaptığım 5 yıl içerisinde hiçbir zaman denk bütçe ile çalışmadım hep eksikle.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum