phishing

Bayrama az bir süre kala bayram şekerleri tezgahta

Bayrama az bir süre kala bayram şekerleri tezgahta

Bayrama az bir süre kala bayram şekerleri tezgahta
15 Nisan 2023 - 16:21


 
 
Ramazan ayının bitimine günler kala Afyonkarahisarlılarda bayram telaşı başladı. Yerel esnaf ve marketler bayram şekerlerini satışa sunarken bu seneki şeker fiyatlarının bir önceki seneye göre artış gösterdiği gözlemleniyor.
Ramazan Bayramı için geri sayım başlarken farklı türdeki bayram şekerleri alıcılarını bekliyor. Market reyonları birbirinden farklı ikramlık şekerlerle süslenirken yerel esnaf da dükkanlarının önünde tezgahlarını kurdu. Diğer adı ‘Şeker Bayramı’ olan ve bu sene 21 Nisan Cuma günü başlayacak bayramda ikram edilmek üzere satın alınabilecek şeker fiyatlarını Afyonşehir gazetesi araştırdı.
Birbirinden çeşit şekerler market reyonlarında gramajına göre paketlenip satılırken, geçen seneye göre artan fiyatlar cep yakıyor. Bir önceki sene çarşıda satılan en ucuz bayram şekeri 35 liradan başlarken bu seneki fiyatlar 65-75 lira bandında seyrediyor. Market reyonlarındaki 350 gramlık şekerin ortalama fiyatı 20 lira olurken kilogram cinsinden 100 lirayı buluyor. Yerel esnafta da durum zincir marketlerde satılana göre aşağı yukarı aynı durumda. Kilogramı 70-80 liradan başlayan bayram şekerleri, tezgahlarda 125 liraya kadar çıkıyor.
Uzun yıllar bu mesleğin içinde olan şekerci esnafı, ucuz şekerlerin alınmasından kaçınılması gerektiğini söylerken, şeker tüketiminin 25 Nisan’a kadar artacağını düşünen esnaflar, fazla şeker tüketiminin sağlık açısından oldukça zararlı olduğunu, küçük yaştaki çocukların çok fazla kullanmaması gerektiğini ve bu nedenle şeker tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak : Afyonsehir.com
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum