phishing

Başkan Acar Radyo Programında Hilmi Çalışkan’ın Sorularını Yanıtladı

Başkan Acar Radyo Programında Hilmi Çalışkan’ın Sorularını Yanıtladı

Başkan Acar Radyo Programında Hilmi Çalışkan’ın Sorularını Yanıtladı
13 Ocak 2019 - 17:52

 

 

Dinar Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Saffet Acar’ın Araştırmacı gazeteci yazar Hilmi Çalışkan’ın Dost FM’deki programına konuk oldu.

Belediye çalışmaları, adaylığı ve gündeme ilişkin bazı açıklamalar yapan başkan Acar, başkan olduğu günden bu güne 10 yıldır yaptığı faaliyetleri anlattı.

 

Belediye Borcu Soruldu

 

"27 Milyon TL'lik Yatırım Gerçekleştirildi"

 

İlk belediye başkanı olduğu dönemde Dinar Belediyesinin 26 Milyon TL borcu olduğunu, 10 yıllık görev süresince SGK yapılandırma borçları hariç 1 kuruş bile borcun olmadığını söyledi. Bu kadar fazla borç varken 27 Milyon TL'lik te yatırım yapıldığını belirten Başkan Acar radyo programında şunları söyledi, "10 Yıldır ekibimizle birlikte Dinar'a hizmet ediyoruz. Belediye olarak kazandığımız günden beri kamulaştırmaya ve emekli olan personellere çok para harcadık. Zamanında ilçede doğru düzgün yol yoktu, biz yol yapma rekoru kırdık. Doğalgaz konusunda diğer ilçelere göre en fazla doğalgaz yatırımını biz aldık. uzun bir süredir yaşanan içme suyu sorunu ve yüksek katlara basınçlı su çıkmaması olayını kökten çözdük" dedi.

 

Salı Pazarı Projesini Anlattı

 

Modaretör Hilmi Çalışkan’ın salı pazarı projesi, Cumhuriyet Meydanı projesi otogar projesi ve Menderes Nehri projelerinin ne aşamada olduğunu sorması üzerine konuşan Başkan Acar konuşmasına şu şekilde devam etti, "Salı pazarı konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için bu konuyu muhtarlar toplantısında da anlattım. Biz salı pazarı için önceden bir proje hazırlatmak için gerekli girişimleri başlattık. Araştırmalarımız sonucunda pazar yerinin tapusunun belediyeye ait olmadığını öğrendik. Dİnarlı bir şahsın üzerine çıktı. Sonra koskoca salı pazar yerini kamulaştırarak kamulaştırma bedelini de vatandaşımıza ödemek şartıyla yeri aldık. Sonra yine bir baktık ki pazar yerinin içerisinde küçük küçük bir sürü ayrı parseller var. Bu parsel sahiplerini, varislerini bulup hepsini kamulaştırdık. Şimdi ise salı pazarı için harika bir projemiz var. Yeni dönemde kesinlikle yapacağız. Cumhuriyet Meydanı projesi olarak ise lise caddesi üzerinden çalışmalarımız başlamıştı. Bazı küçük sorunlar nedeniyle durakladı. Ama çok güzel bir Cumhuriyet Meydanı projemiz var. Bu projemizi de kısa sürede gerçekleştireceğiz. Menderes Nehri projesi ise tamamen bizim projemiz. Yay bisiklet yolları, ağaçlandırma ve nehir çalışmaları gibi işler yapılacaktı. DSİ yetkililerimizle birlikte Menderes'te defalarca çalışma yaptık" dedi.

 

"Meteoroloji Binası Elimizden Alındı"

 

Alzheimer evi oluşturmak için dönemin bakanlığı olan Orman ve Su İşleri bakanlığının imzasıyla belediyeye 25 yıllığına verilen Meteoroloji binasının sebepsiz yere geri alındığını da kaydeden Acar şöyle konuştu, "Dinar'da yaklaşık 100 tane Alzheimer hastası vatandaşımız var. Nüfusumuza göre oranla bu sayı çok fazla. Belediye olarak Alzheimer hastalarımıza yönelik bir çalışma yapalım dedik. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu imzasıyla meteoroloji binası bize 25 yıllığına verildi. Sonra biz tam Alzheimer evini kuracağımız esnada resmi bir yaz geldi. Meteorolojik sistemlerin etkileneceğinden dolayı burayı geri alıyoruz denildi. Meteorolojik tahminler artık bu binalarda değil uydu aracılığıyla yapılıyor. 1 yıl mahkemesi sürdü. Sonunda ise mahkeme kararıyla elimizden burayı aldılar" şeklinde konuştu.

 

Kentsel Dönüşüm Projesi

 

Araştırmacı gazeteci yazar Hilmi Çalışkan’ın Dost FM konuğu olan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, kentsel dönüşüm projesi hakkında da sorulan sorulara cevap verdi. Kentsel dönüşümle yıkılan binaların yerine başka bir arsa üzerinde 110 konut yapıldığını belirten Acar şöyle konuştu, “Kentsel dönüşüm yapıldı. 110 konut yapıldı ve oradaki halk taşındı. Yerinde dönüşüm isteyen 51 vatandaşımız için 2013 de ihaleye çıkıldı. Ancak 213 konut yapılacak iken 86 konut olarak ihaleye verildi. Sözleşme bedeli 115 bin TL idi. Binalar yapıldı bitti. Sonra 230-280 bin TL arası rakamlar belirtildi. Bununla alakalı önümüzde yazışmalar var. Her seferinde hak sahiplerinin bu bedelleri ödeme şanslarının olmadığını yazdık. Sadece artı imalatlar ilave edilecekti. Ancak konut fiyatları çok yüksek oldu. 11. 705 metre belediyenin alacağı arsa bedelini almadık. 400 bin TL yıkım beli var, bunu da tokiden almayalım dedik konut bedelinden düşün dedik ama yapmadılar.

 

Suçıkanda yemek veriliyor olayı

 

Belediye Başkanı Saffet Acar Suçıkan Part Tesislerinde yemek yeniliyor türünde iddialara da cevap verdi. İçtiği çaya kadar cebinden ödediğini ifade eden Başkan Acar, misafirleri dahil olmak üzere Suçıkan Parktaki her türlü giderin kendi şirketine her ay düzenli olarak fatura edildiğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum