Baba ve oğlunu dolandırdılar
Oğlunu evlendirmek için Şanlıurfa’ya giden Afyonkarahisarlı mermer ustası Satılmış Gökhasan ve oğlu 29 yaşındaki Tahsin Gökhasan, dolandırıldıklarını Şanlıurfa’ya gidince öğrendiler
Afyonkarahisar’da ikamet eden Satılmış Gökhasan, oğlu Tahsin Gökhasan'ı evlendirmek için kız aramaya başladı. Gökhasan, Birecik İlçesi'nde akrabası olan Abdurrahman Atmaca aracılığıyla Şanlıurfa'da oturan Halim Demir adlı bir kişinin 20 yaşındaki Nur Demir adlı kızını istemeye gitti. Hürriyet.com’da yer alan habere göre, Demir ailesinin razı olması üzerine Afyon'dan 3 Ekim tarihinde Şanlıurfa'ya gelen Satılmış Gökhasan ve oğlu Tahsin Gökhasan, Demir ailesinin Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki evine giderek kızı istedi.
OĞLUMLA KIZ ANLAŞMIŞTI
Karşılıklı anlaşılması üzerine Demir ailesi, damat adayı Tahsin Gökhasan ile Nur Demir'i bir odada görüştürüp düğün listesini hazırladı. Gökhasan ailesi, hazırlanan listeye göre kızın ailesine 15 bin lira başlık parası, 23 bin liralık altın, 3 bin liraya telefon, 3 bin liraya elbise ve 6 bin lira çeyiz hazırlamak üzere toplam 44 bin lira harcama yapıp Afyon'a döndü. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Demir ailesi damadın yaşadığı Afyon'a giderek aileye 2 gün misafir olup yeniden Şanlıurfa'ya döndü. 13 Ekim'de evlenmek için düğün davetiyesi basıp hazırlıklarını tamamlayan Gökhasan ailesi, durumu Demir ailesine telefonla bildirdi. Bunun üzerine Demir ailesi taziyelerinin olduğunu kendilerine bir hafta müsaade verilmesini istedi. Demir ailesinin bu isteğini kabul eden Gökhasan ailesi, bir hafta sonra tekrar telefonla aradıkları gelinin ailesine ulaşamamaları üzerine Afyon'dan Şanlıurfa'ya geldi.
KİRALIK LEVHASINI GÖRÜNCE DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR
Nişan törenin yapıldığı Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki eve gelen baba ve oğlu pencerede kiralık levhasını görüp içeriye baktıklarında ise evin boşaldığını görünce dolandırdıklarını anladı. Yaşadıkları şokun üzerine gözyaşlarına boğulan Gökhasan ailesi, evlenme vadiyle dolandırdıkları Demir ailesinden şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. Satılmış Gökhasan, Afyon'da gelinlik çağına gelmiş genç kızlar genellikle aile içine gelmediğini, oğluna bir kız almak için Şanlıurfa'dan akrabaları aracılığıyla kız almaya karar verdiklerini belirtti.
HAYALLERİMİ ÇALDILAR
Düğün hazırlığını yapan damat Tahsin Gökhasan, gözyaşlarına boğularak, “Hayallerimi çaldılar” dedi. Gökhasan, “Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Biz eve geldiğimizde kimse yoktu. Sonra çevrede araştırma yaptık. Komşular bunları tanımıyordu. Ben düğün için gelini almaya gelmiştim. Her şeyi hazırladık. Ev bomboştu. Nişan taktıktan sonra sadece 2 gün telefonla nişanlım olan kızla görüşme yaptım. Ondan sonra izin vermediler. Daha sonra taziyemiz var diyerek hiç görüşemedik. En fazla nişanlımla 15 saniye konuşabiliyordum. Bu dolandırıcılık olayından sonra evliliği asla düşünmüyorum. Bunlar benim hayallerim yıktı. Bir an önce onların yakalanmasını istiyorum” dedi. Evlilik vadiyle dolandırılan Gökhasan ailesi için polis ve adliyeye gerekli suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.



YORUMLAR