Artık gençler seyirci değil oyuncu olacak!

Artık gençler seyirci değil oyuncu olacak!

Artık gençler seyirci değil oyuncu olacak!
05 Nisan 2017 - 18:36

Artık gençler seyirci

değil oyuncu olacak!

 

 

 

 

Başbakan Yıldırım, Dinarlı gençlere mektup gönderdi: Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük, şimdi de 18’e indiriyoruz. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak bizzat sorumluluk üstlenecektir

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın oy kullanacak 18-30 yaş arası seçmenler için kaleme aldığı özel mektuplar Ak Parti İlçe Gençlik Kolları tarafından Dinarlı gençlere ulaştırıldı.

Başbakan Yıldırım imzalı 7 bin 513 adet yeni anayasayla ilgili mektup AK Parti Dinar Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Fatih Salman, Ak Parti Bölge Koordinatörü Talha Yıldırım ve Ak Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Uslu tarafından Dinar’a bağlı 2 kasaba ve 60 köyde dağıtıldı.

dinarumuthaber.com’un haberine göre, Gençlerin kendi isimlerinin bulunduğu mektubun içinde Başbakan Binali Yıldırım gençlere şöyle seslendi:

 

GÜÇLÜ İKTİDAR, SÜREKLİ İSTİKRAR SAĞLANACAK

“Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız.

Anayasa değişikliği teklifi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak. Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hükümeti ve cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. böylece ‘Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı?’ gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacaktır. Seçilen Cumhurbaşkanı kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacaktır. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek.

 

SİZE GÜVENİYORUZ

Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük, şimdi de 18’e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan’da diyeceğiniz ‘evet’ ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum.”●KURTULUŞ

Bu haber 841 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum