Almanya’nın Backnang kentinde 10 Mart’ta çıkan yangında hayatını kaybeden anne ve 7 çocuğu, Afyonkarahisar’da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
ANNESİNİN GELİNLİĞİ ÖRTÜLDÜ
Almanya’daki yangın faciasında hayatını kaybeden anne ve 7 çocuğu için öğle namazının ardından İmaret Camii’nde her tabutun başında bir imamın görev aldı, hayatını kaybeden aile fertleri için tek tek cenaze namazı kılındı. 17 yaşında hayatının baharında hayatını kaybeden Hatice Oruç’un tabutunun üzerine, annesinin giydiği gelinlik konuldu. Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım’ın dua okuması ve helallik alması sırasında cenaze yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.
KİMSESİZLER MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜLER
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından cenazeler araçlarla Afyonkarahisar Belediyesi Kocatepe Mezarlığı’na götürüldü.
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’un hazır bulunduğu mezarlıkta önce anne Nazlı Özcan ve 6 aylık oğlu Murat Soykan, aynı kabire konuldu. Ardından 17 yaşındaki Hatice Oruç ve daha sonra Yılmaz Oruç (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve gözyaşları arasında kimsesizlere ayrılan bölümde yan yana toprağa verildi.
BAKANLAR DA MEZARLIĞA GİTTİ
İmaret Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Afyonkarahisar Milletvekilleri ile çok sayıda milletvekili ve vatandaş mezarlığa gelerek cenazelerin yakınlarını yalnız bırakmadı.
Sekiz canı kalbimize gömdük 3’te



YORUMLAR