phishing

Almanya'nın Sınırları Kademeli Açma Planı Tatilcileri Umutlandırdı

Almanya'nın Sınırları Kademeli Açma Planı Tatilcileri Umutlandırdı

Almanya'nın Sınırları Kademeli Açma Planı Tatilcileri Umutlandırdı
16 Mayıs 2020 - 05:39 - Güncelleme: 16 Mayıs 2020 - 05:51


 
Almanya’nın Corona virüsüne karşı verilen mücadele kapsamında kapattığı sınırlarını kademeli biçimde yeniden açacağını açıklaması, yaz tatili umutlarını canlandırdı. Daha önce 15 Haziran'a kadar dünya genelinde seyahat uyarısı yapan, başka bir ifadeyle ülkede yaşayanlara ülke dışına seyahati yasaklayan Alman hükümeti, sürpriz bir kararla komşu ülkelerle sınırların ilk etapta kademeli olarak, en geç 15 Haziran’da ise tümüyle yeniden açılması yönünde karar aldı.
 
Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Pazartesi günü AB dışişleri bakanlarıyla seyahat sınırlamalarının gevşetilmesi sürecini görüşecek. Maas, AB'de ortak bir pozisyon belirlenmesini, seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesi konusundaki adımların da eşgüdümlü olarak atılmasını istiyor.
 
Pazartesi günü konuşulacak konular arasında, AB içindeki turizm işletmelerini bağlayıcı hijyen ve koruma standartlarının belirlenmesi ve buna uyum sağlayanlara "Avrupa Turizm Sertifikası" verilmesi yer alıyor.
 
Sınırların açıldıktan sonra, seyahat uyarısının da 15 Haziran'da kaldırılıp, kaldırılmayacağı, yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Alman turistlerle, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenleri de yakından ilgilendiren bir konu.
 
Daha önce bu konuda görüş belirten siyasetçiler, karantina gibi uygulamaların sürmesinin yanı sıra, uçak seferlerinin yapılmaması nedeniyle Türkiye’ye seyahat olasılığının az olduğunu söylemişti.
 
Ancak Başbakan Merkel’in geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la da bir telefon görüşmesi yapması, Türk Hava Yolları’nın da 19 Haziran’dan itibaren Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih’ten uçuşlara başlayacağını açıklaması bu yönde olumlu bir işaret olarak yorumlandı ve bu sezon Türkiye’de yaz tatili ümitlerini artırdı.
Kaynak : Amerikanın sesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum