Avustralya’nın başkenti Sidney şehrinde düzenlenen kolejler arası yüzme şampiyonasında 11 yaş grubunda Türk ve Afyon’lu Efe Kazal şampiyon oldu.
Son yirmi yılda dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çıktığı ülkede o şampiyonların çocuklarını geçerek Avustralya’da gündeme oturdu. Efe Kazal ailesiyle yaşadığı Avustralya’da yarışmaya katılan tek Türk olarak adını finallere yazdırdı. 11 yaş grubu finalinde ise olağanüstü bir mücadeleyle küçük Efe şampiyonluğa uzandı.
BABASINA MÜJDELİ HABERİ VERDİ
Efe Kazal Afyonkarahisar’lı ve babası Avustralya’da Türkiye ve Afyon’un fahri tanıtımını yapan İbrahim ve Gül Kazal’ın çocukları. Efe Kazal ilk duygularını babasına telefonda paylaştı “Baba şampiyon oldum. Dünya ve olimpiyat şampiyonlarının çocuklarını geride bıraktım Baba. Ben Afyonluyum, cumhuriyetin kazanıldığı toprakların çocuğuyum. Ben Türklük ve Atatürk için birinci gelmek mecburiyetindeydim. Başka Türk yoktu, tek Türk bendim. Birinci gelemeye şartlandım baba, mecburdum” dedi.
OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM
Efe Kazal şampiyonluk kupasını alarak hedefini daha da büyüttü. Şampiyonluklarımın devamı gelecek diyerek duygularını paylaştı. İbrahim Kazal, “Oğlumla ne kadar gurur duysam anlatamam. İşlerim gereği anavatanım Türkiye’deydim. Onun bu zaferinde yanında olamadım. Onun zafer haberini telefonla ülkemde aldım ve çok duygulandım. Yarışmada en önemlisi son 100 metrede kendinden geçerek yarı baygın olarak yarışı zorlayarak bitirmiş. Yani ölümüne kulaç atmış. Kendisi son metreleri bilmiyor. Yüzmeye eşim Gül Kazal yöneltti. Şampiyon olmasında eşim Gül’ün payı büyük. Avustralya yüzmede dünya şampiyonlarını çıkarıyor. İnşallah oğlum da ileri ki yıllarda buradaki eğitimi ve çalışmalarıyla dünya ve olimpiyat şampiyonluğuna uzanır” dedi.●Kurtuluş



YORUMLAR