Afyonkarahisar – Yöresel Lezzetler (Borana Yemeği / Ot Yemeği)

Afyonkarahisar mutfağının doğayla iç içe yapısını yansıtan Borana Yemeği, halk arasında ot yemeği olarak da bilinen, oldukça eski ve sade bir Anadolu yemeğidir. Özellikle bahar aylarında, dağlardan ve tarlalardan toplanan yabani otlarla hazırlanır.

Afyonkarahisar – Yöresel Lezzetler (Borana Yemeği / Ot Yemeği)

Afyonkarahisar mutfağının doğayla iç içe yapısını yansıtan Borana Yemeği, halk arasında ot yemeği olarak da bilinen, oldukça eski ve sade bir Anadolu yemeğidir. Özellikle bahar aylarında, dağlardan ve tarlalardan toplanan yabani otlarla hazırlanır.

Afyonkarahisar – Yöresel Lezzetler (Borana Yemeği / Ot Yemeği)
28 Mayıs 2017 - 16:24 - Güncelleme: 20 Aralık 2025 - 14:51

BORANA YEMEĞİ (OT YEMEĞİ) 
Malzemeler:
1 kg pancar yaprağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz biber
1 çorba kaşığı pirinç
2 çay bardağı et suyu
1 fincan sıvı yağ 
Üzeri için:5 kaşık yoğurt
3 diş sarımsak 
Yapılışı: Pancar yaprakları doğranır, bir tavanın  içine sıvı yağ koyulur, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçası, tuzu, biberi ilave edilir. Pancar yaprakları eklenir, biraz kavrulur pirinç ve et suyu ilave edilir. Piştikten sonra arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Bu haber 1794 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum