phishing

Afyonkarahisar Yine Destan Yazdı

Afyonkarahisar Yine Destan Yazdı

Afyonkarahisar Yine Destan Yazdı
17 Temmuz 2019 - 20:47

 
Afyonkarahisar Zafer Meydanı, vatan sevdalılarıyla doldu taştı. Şehitlerimiz için düzenlenen anma törenlerinde, Kur'an-ı Kerim okundu. Ellerin semaya yükseldiği anma töreninde FETÖ elebaşı Gülen aleyhinde sloganlar atıldı. Gecede Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden tebrik etti.
 
ZAFER MEYDANINDAN ŞEHİTLERİMİZE SELAM OLSUN
 
SEVDAMIZ VATAN, YERİMİZ MEYDAN
 
 
         Afyonkarahisar'da bayraklarıyla Zafer Meydanı’na akın eden binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yurdun dört bir yanında olduğu gibi Afyonkarahisarlılar'da meydanlara akın etti. Fettullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında tarihi mücadeleyi ve şehitleri anmak için Afyonkarahisar yine ayaktaydı. Afyonkarahisarlılar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yılında yine meydanlara indi ve darbe girişiminde şehit olan 249 kahramanı andı. Kanlı darbe girişiminin üçüncü yıldönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar'da da coşkuyla anıldı. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde Afyonkarahisar halkı, hain kalkışmanın yıldönümünde Zafer Meydanı’nın da oldu.
 
DARBELERİ SUSTURAN SELALAR CAMİLERDEN OKUNDU
 
   Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 249 şehidimizin rahmetle anıldığı 15 Temmuz gecesi çeşitli programlar düzenlendi. Zafer Meydanı’nda saat 20:00’de Mehter Takımının Gösterileriyle başlayan gece Kur’an- Kerim Tilavetinin okunmasıyla devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede 15 Temmuz ile ilgili müzik, video, belgesel gösterileri yapıldı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon aracılığı ile canlı olarak aktarıldı.  Programın devamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuar Bölümünün Konseri ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın 15 Temmuz konulu video gösterisi sunuldu. Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, tüm camilerden okunacak, dualar yapıldı. Gecede Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kanal-3 Televizyonunda 15 Temmuz Özel Yayınına konuk olarak Mega Birlik Medya Temsilcisi M. Emin Güzbey’in konuğu oldu. Başkan Zeybek, programda 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını halkımızla paylaştı. Düzenlenen organizasyonda tüm lojistik destek Belediye tarafından karşılandı  Dev ekranların kurulduğu organizasyonda ses, ışık sahne düzeni, çadır, sandalyeye kadar her şey düşünüldü. Gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuldu.
 
YAŞADIKLARINI ANLATTI
 
Gecede Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikaları Afyonkarahisarlılar’la paylaşan Başkan Zeybek haberi alır almaz önce AK Parti binası önüne daha sonra da Zafer Müzesi’nin bulunduğu alana geçtiklerini söyledi.  Zafer Müzesi önünde gördüğü manzaraların kendisini duygulandırdığını ifade eden Başkan Zeybek; ’ O gün sen, ben kavgası yoktu, parti ayrımı yoktu. Hangi partiden olursa olsun, vatanını, milletini, bayrağını seven herkes bu meydandaydı. 80 yaşını devirmiş nenelerimiz, çift bastonla güçlükle yürüyebilen amcalarımız, sakallı dedelerimiz vardı. Bu görüntüler bizi gerçekten gururlandırmıştı. Halkımızı sükûnete davet ederek O geceyi Sayın Cumhurbaşkanımızın hava alanına inişiyle verdiği mesajları dinleyene kadar halkımızla hemhal olduk, hasbihal ettik. Bu meydanın dili olsa, neler yaşandığını tek tek anlatsa akıllarımız durur” dedi.
 
“BU HAİNLER DURDUK YERE ÇIKMADI”
 
Hain örgütün durduk yere çıkmadığını kaydeden Başkan Zeybek; “Bu hain FETÖ örgütü durduk yerde çıkmadı. 1980 ihtilalinde üniversitede öğrenciydik. Kendisi, arananlar listesinde olmasına rağmen, hiçbir şey yapılmıyor, her tarafta vaazlarına, nasihatlerine devam ediyordu. Bunun altında bir çapanoğlu olduğu o günden belliydi. Birilerinin adamı olduğu, peşinde birilerinin olduğu ayan beyan ortadaydı. Durduk yerde de bu büyümedi. Nihayetinde 15 Temmuz’da yapacağını yaptı, ülkemize, insanımıza gözünü kırpmadan 1980 ihtilalini yapanların, insanlara yapmadıkları zulümleri hunharca gerçekleştirdi ve 248 vatan evladımız şehit oldu, yüzlerce de insanımız yaralandı. Bu hainlerin bize en çok yaklaştığı konu bizim en zayıf olduğumuz nokta olan dini konulardı” dedi.
 
“EN ZAYIF NOKTAMIZDAN VURUYORLAR”
 
Milletimizin gözünü kırpmadan ülkemizin demokrasisine sahip çıktığına dikkat çeken Başkan Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı“1960 ihtilali, 1980 ihtilalini gören bu millet, o gün hiç gözünü kırpmadan meydanları doldurarak Sayın Cumhurbaşkanımıza, ülkemize, demokrasimize sahip çıktı. İnşallah bu ihtilaller, devrimler 15 Temmuzla birlikte, AK Parti Hükümetimizle birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yerle yeksan olur. Ülkemizi, vatanımızı çok seviyoruz, bayrağımızı çok seviyoruz. Zamanın Amerika Dışişleri Bakanına soruyorlar, ‘Ülkenizdeki istikrarı nasıl sağlarsınız’ ? Söylediği kelime şu ‘İçimizdeki hainleri bulur, öldürürüz, dışardakileri de besleriz’ Bu güzelim topraklarda içimiz, dışımız hain kaynıyor. Bizi de en zayıf noktamızdan vuruyorlar. Dini kisve altında vuruyorlar. Cenabı-ı Allah ‘Ben kuluma şah damarından daha yakınım’ diye buyuruyor. Bunlara fırsat vermeden, elimizi açıp Cenab-ı Allah’tan isteyelim. Bizi yaratan bizi çok iyi biliyor, düşüncemizi, aklımızı hiç kimseye kiraya vermeden önümüzdeki günlerin vatanımız ülkemiz açısından daha aydınlık olmasını temenni ediyorum. Başta 15 Temmuz gecesi Şehit olan kardeşlerimiz olmak üzere vatanımızı vatan yapan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize, askerlerimize, polislerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum