phishing

Afyonkarahisar Liseler Arası İHA Yarışması tasarımında döner kanat kategorisinde Türkiye 1. Oldu

Afyonkarahisar Liseler Arası İHA Yarışması tasarımında döner kanat kategorisinde Türkiye 1. Oldu

Afyonkarahisar Liseler Arası İHA Yarışması tasarımında döner kanat kategorisinde Türkiye 1. Oldu
30 Haziran 2020 - 08:57


 
TÜBİTAK tarafından Teknofest kapsamında düzenlenen Liseler Arası İHA Yarışması tasarım raporu sonuçları belli oldu.
 
Yarışmaya Afyonkarahisar'dan katılan, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden döner kanat kategorisindeki proje 99 puanla Türkiye 1., sabit kanat kategorisindeki proje 95 puanla Türkiye 14.'sü oldu.
 
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden 291 proje arasında 99 puan alarak Türkiye birincisi olan proje Savaş Özbey danışmanlığında öğrenci Gökçe Koca takım kaptanlığında Robilsa adlı takımla yarışmaya katıldı. 95 puanla Türkiye ondördüncüsü olan proje Murat Malkondu danışmanlığında Öğrenci Mehmet Ali Özdemir takım kaptanlığında Tulpar Wings adlı takımla yarışmaya katıldı.
 
Yarışmaya ülke genelinde büyük şehirlerden başarılarıyla isim yapmış onlarca okulun büyük imkanlarla ve bütçelerle katıldığı yarışmada, tasarım raporunda 99 ve 95 puanla birincilik ve ondördüncülük alınarak ilk etabın geçilmesi ilimizin yıldız eğitim kurumu Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinde coşkuyla karşılandı.
 
TÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması başvuruları, 16 Şubat – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldı. Lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya, toplam 291 takımın başvurusu kabul edildi.
 
Takımlarımız tarafından sunulan tasarım raporları Danışma ve Değerlendirme Kurulumuz tarafından değerlendirildi. 75 ve üzeri puan alan 125 takımımız başarılı bulunarak 6.000 TL İHA geliştirme teşviki almaya hak kazandı.
 
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde 16-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada her bir kategoride birincilere 20.000 TL, ikincilere 15.000 TL ve üçüncülere 10.000 TL ödül verilecektir. Yine her iki kategoride 5.000 TL mansiyon ödülü ile 6.000 TL TUSAŞ Özel Ödülü verilecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yetenekliler Daire Başkanlığı, sıralamaya giren Bilim ve Sanat Merkezleri öğretmen, öğrenci ve takımlarını kutladı ve final yarışmasında başarılar diledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum