phishing

Afyonkarahisar'ın ilk doktor başkanı olacağım

Afyonkarahisar'ın ilk doktor başkanı olacağım

Afyonkarahisar'ın ilk doktor başkanı olacağım
02 Mart 2019 - 00:54 - Güncelleme: 02 Mart 2019 - 11:05



İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, ATSO’ da projeleri hakkında bilgiler verdi. 
Koçak, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin idaresinde gerçekleştirdiği konuşmasında, 
ATSO Meclis Üyelerinden gelen soruları da yanıtladı. 

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, ATSO’ da projeleri hakkında bilgiler verdi. Koçak: “Bizim Afyonkarahisar’ımız bu anlamda yatırımcı çekebileceğimiz şehirdir. Bu anlamda şehrimizi cazibe merkezi haline getirebilmeliyiz.”  dedi

Gerçekleştirilen toplantıya İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, GİK üyesi ve İGM adayı Alper Yağcı, İl genel meclisi üye ve belediye meclisi üye adayları da katıldı. Koçak ilk olarak sunum talebine olumlu cevap veren meclis başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Koçak, Afyonkarahisar’a birlikte hizmet edeceklerini dile getirerek her zaman istişare halinde olmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
BİZ MİLLETİN HİZMETİNDE YAŞAMAYI KENDİNE AMAÇ EDİNMİŞ İNSANLARIZ
 
Devletin çeşitli kademelerinde görev alarak önemli deneyimler kazandığını belirten Koçak: “Yurt içi yurt dışı birçok deneyimim oldu. Sivil toplum kuruluşları ile birçok çalışmalarımız oldu. Gönüllü olarak yürüttüğüm faaliyetler var. Terörle mücadele kapsamında güvenlik korucularımızın ve şehit ve gazi ailelerimizin özlük haklarını korumak için Doğu ve Güneydoğu’ da çeşitli faaliyetlerimizi yürüttük.  Yaptığımız faaliyetlerle ilgili devletimize her zaman raporlarımızı verdik. Biz milletin hizmetinde yaşamayı kendine amaç edinmiş insanlarız. Makamları kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Makamlar millete hizmet etmek için vardır” dedi.
 
KİŞİLERİN ÖZEL HAYATLARI BİZLERİ İLGİLENDİRMEZ
İşlerinin insanları değil şehri yönetmek olduğunu ifade eden Koçak: “Din ve vicdan hürriyetine çok büyük önem veririm. İnsanların dini inançları ve vicdani duyguları bizlerin ilgi alanına girecek konular değildir. Kişilerin özel hayatları bizleri ilgilendirmez. Farklı görüşlerin çeşitlilik olduğuna inanıyorum ve yönetime büyük katkıları olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
EL ÖNÜNE DÜŞMEK KOLAY DEĞİLDİR
Projeleri ile ilgili istişareye her zaman açık olduğunu ve herkesle uzlaşmacı bir tavır içerisinde olacaklarını belirten Koçak, “sunduğumuz projeler sizlerin, milletimizin, konunun uzmanları ve sektördeki temsilcileri ile sivil toplum örgütleriyle istişare ederek geliştirilecek projelerdir. Bugüne kadar Afyonkarahisar’a hizmet etmiş tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Ahirete intikal etmiş olanları da rahmetle anıyorum. El önüne düşmek kolay değildir. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
 
YENİLİKÇİ, MODERN VE UZMAN KADRO İLE ŞEHRİ YÖNETECEĞİZ
Belediyenin her alanında şeffaflığa önem vereceğini vurgulayan Koçak, bu anlamda geliştirdiği finans ofisi projesini ATSO meclis üyeleri ile paylaştı. Finans ofisi ile gelir ve gider dengesini kurarak, gelir kaynaklarını düzgün ve doğru biçimde kullanacaklarını söyleyen Koçak, uzman bir ekip ile çalışarak finans yönetimini profesyonel şekilde yapacaklarını ifade etti. Arazi yönetiminin önemini vurgulayan Koçak, arazi yönetimi ve kentsel dönüşüm ofisi ile hangi arazinin ne amaçla kullanacağını belirleyerek, arazileri verimli şekilde kullanacaklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm uygulamasını kültürel zemini gözeterek yapacaklarını söyleyen Koçak, kentsel dönüşüm yalnızca binalar yapmaktan ibaret olmadığının altını çizdi. Uluslararası ilişkiler ofisi ile yurt dışındaki yatırımcılarla güçlü ilişkiler kurarak Afyonkarahisar’ı ihracat merkezi haline dönüştüreceklerini ifade eden Koçak,  yenilikçi, modern ve uzman kadro ile şehri yöneteceklerini belirtti.
 
BELEDİYECİLİĞİN ÇITASINI YÜKSELTMELİYİZ
Koçak, Dünya’nın kimyasal ağrı kesicilerden uzaklaştığını ve organik ağrı kesicilere yöneldiğini belirterek, “bununla ilgili olarak, ABD’nin 2 eyaleti dışında diğer eyaletlerinde Hint keneviri ekimini serbest bıraktı. Almanya, Kanada, ABD gibi ülkeler Hint keneviri üretimi konusunda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bizim Afyonkarahisar’ımız bu anlamda yatırımcı çekebileceğimiz ve kenevir, afyon ekimi için en uygun şehirdir. Bu anlamda şehrimizi cazibe merkezi haline getirebilmeliyiz. Belediyeciliğin çıtasını yükseltmeliyiz” şeklinde konuştu. Koçak, Akarçay çevresinde yaşayanları ve Afyonkarahisar halkını da etkileyen kötü koku ve sinek sorununu çözeceğini ve mikrobiyolojik arıtma tesisini Afyonkarahisar’a kazandıracaklarını belirtti.
 
BENİM HEDEFİM BELEDİYECİLİK ANLAMINDA ESKİŞEHİR’İ GEÇMEK
Her hizmeti Ankara’dan beklemenin doğru olmadığını söyleyen Koçak: “Yerel yönetimler olarak bizler çalışacağız, şehrimize yeni yatırımcılar kazandıracağız. Tedbirli olacağız, bütçe yönetimine önem vereceğiz. İnsanlarımızın önünü açacağız, yeni kaynaklar bularak şehrimizi bizler güçlendireceğiz. Hedefimizi koyacağız. Benim hedefim belediyecilik anlamında Eskişehir’i geçmek olacak” dedi.
 
HİÇBİR KÖTÜ SÖYLEMİN İÇİNDE YER ALMAYACAĞIM
Koçak insanları kırarak, inciterek hiçbir yere varılamayacağının altını çizdi. Diğer başkan adayları ile memleket meselelerinde kol kola gireceklerini, şehri yönetirken istişare halinde olacaklarını söyleyen Koçak, hiçbir kötü söylemin içinde yer almayacağını belirtti.
Koçak: “Sizlerle el ele vererek umut bekleyenlere, aş kapısı, iş kapısı bekleyenlere çözüm üreteceğiz. Belediye çözüm yeridir. Ben şehrimizin problemlerini çözmek için geleceğim. Dersime iyi çalıştım. Allah’ın izni, milletimizin ve sizlerin desteği ile alnımın akıyla Afyonkarahisar’a hizmet edeceğim. İletişim kopukluğu olduğu için sorunlar çözülemiyor. Ben birebir iletişim kuran bir belediye başkanı olacağım” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum