phishing

Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’ndeki vefat Coronavirüsten

Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’ndeki vefat Coronavirüsten

Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’ndeki vefat Coronavirüsten
02 Nisan 2020 - 19:24

 
Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’nde ilk kez koronavirüs nedeniyle ölüm gerçekleşti. Koronavirüs tedavisi ile birlkite akciğer kanseri tedaviside gören 70 yaşındaki erkek hasta virüse yenik düştü ve Çobanlar’da hayatını kaybetti. Vefat eden kişinin yakınları karantinaya alındı.
 
Kocatepe Gazetesi'nden Burcu Aydın'ın Haberine göre ;

Afyonkarahisar’da koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonucunda, Sadıkbey Mahallesi’nde ve Çobanlar İlçesi’nde bir dizi önlemler alındı. Sokağa çıkma konusunda vatandaşlar ekipler tarafından uyarıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlar, evlerinde gönüllü karantina uygulaması başlattı. Yetkililer vatandaşların durumu ciddiye almasını ve yapılan uyarılara mutlaka uyması gerektiğini ifade ettiler.
 
“ŞÜPHE HALİNDE DE KARANTİNA RUTİN TEDBİRDİR”
 
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, yurt dışından, il dışından gelen kişilerde koronavirüs şüphesi olacağının unutulmayıp, 14 gün kuralı başta olmak üzere tüm kural ve tedbirlere harfiyen riayet edilmesini, zorunlu hallerin dışında evden dışarıya çıkılmaması gerektiğini belirterek, pozitif vakaların yanı sıra şüphe hal durumunda bile karantinanın rutin tedbir olduğunu söyledi.
 
“AİLESİ VE YAKIN ÇEVRESİ GÖZETİM ALTINDA”
 
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz,  Çobanlar İlçesi’nde 70 yaşındaki hastanın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından hastanın ailesi ve yakın çevresinin gözetim altında tutulduğunu kaydetti.
 
Korkmaz konu hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine yaptığı açklamada, koronavirüs testi pozitif olan kişileri, aileleri ve yakın çevresi ile hatta şüphe duyulan kişi ve yakınlarını direk karantinaya aldıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Koronavirüs şüphesi bulunanlar ve koronavirüs testi pozitif olan hastalar aileleri ve yakın çevreleriyle birlikte karantinaya alıyoruz. İfade ettiğim şekilde şüpheli vakalar da dâhil pozitif olanlar aileleri ve yakın çevreleriyle birlikte karantinaya alınması rutin bir tedbirdir. Her ihtimali göz önüne alarak değerlendirmelerde bulunuyoruz.”
 
Korkmaz, koronavirüs nedeniyle vefat eden hastanın akciğer kanseri olduğunu sözlerine ekledi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum