phishing

Afyonkarahisar'ı Termal, Sağlık, Kongre ve Spor Turizminin Başkenti Yaptık

Afyonkarahisar'ı Termal, Sağlık, Kongre ve Spor Turizminin Başkenti Yaptık

 Afyonkarahisar'ı Termal, Sağlık, Kongre ve Spor Turizminin Başkenti Yaptık
21 Mart 2019 - 21:08 - Güncelleme: 21 Mart 2019 - 21:16

 

 
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından inşa edilen Prof. Dr. Veysel Eroğlu Parkı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Selçuklu Mahallesinde yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Prof. Dr. Veysel Eroğlu Parkı hakkında bilgiler verdi.
“BÖYLE GÜZEL BİR TESİSE BENİM İSMİMİ VERDİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
 
                Afyonkarahisar'ın muhteşem bir park daha kazandığını belirten Orman ve Su İşleri Eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise konuşmasının başında parka kendi isminin verilmesine açıklık getirdi. "Ben hiç bir tesise ismimin verilmesini istemedim" diyen Milletvekili Eroğlu, "Şu ana kadar Allah'ın lütfü ile Türkiye'de İSKİ dahil 8 bin 500 tesisin açılını yaptık. Fakat hiç birisine ismimin verilmesini istemedim. Türkiye'nin en büyük barajını, en büyük sulama tesislerini ve en büyük viyadüklerini biz yaptık. 4 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Burhanettin Çoban kardeşim ve belediye meclis üyeleri 'Marifet iltifata tabidir' diyerek böyle güzel bir tesise benim ismimi verdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
                Afyonkarahisar'a vefa borcu olduğunu ve bu borcu ödemek için gece gündüz çalıştığını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu memlekete hizmet etmek bana göre ibadettir. Burası şehitler diyarı, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar. Ben de bu şehrin suyunu içmiş, ekmeğini yemiş ve havasını solumuş biri olarak vefa borcum olduğun düşünüyorum ve şuana kadar bu borcumu ödeyebilmiş değilim. İnşallah bu can bu tende olduğu müddetçe Afyonkarahisar'a hizmet etmeye devam edeceğim. Afyon'u çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Bu azim ve irade bizde, hepimizde var. Kalbimiz Afyonkarahisar için atıyor Türkiye için atıyor." ifadelerini kullandı.
 
                “AKARÇAY'I HİÇ KİMSE PORSUK'LA MUKAYESE ETMESİN”
 
         Afyonkarahisar'a bugüne kadar hükümet kanalıyla 23 milyar 400 milyon Lira yatırım yapıldığını açıklayan Eroğlu, "Ülkemizde kişi başına en büyük yatırımın yapıldığı şehir Afyonkarahisar'dır. Peki, bu yatırımlarla ne yaptık. Afyonkarahisar'ı termal, sağlık, kongre ve spor turizminde Türkiye'nin merkezi ve başkenti yaptık. Özellikle spor turizminde yapılan yatırımlardan dolayı Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyelerinin bile cesaret edemediği Dünya Motokrosa Şampiyonasını Afyon'da yaptı. İlimizi ve ülkemizi dünyaya tanıttı. Şampiyona için ilimize gelen yarışmacılar ve aileleri ile motorsporları tutkunları ilimizde otellerde kaldı, giderken de lokumunu sucuğunu aldı buradan gitti. Afyonkarahisar'da işsizlik azsa sebebi bu ve bunun gibi yatırımlardır" diye konuştu.
 
                Akarçay'ın Porsuk'la karşılaştırılmasına sert dille karşı çıkan Veysel Eroğlu, "Akarçay, Burhanettin Başkanımızın projesiydi. Çok şükür el birliğiyle yaptık. Pis kokan ve görüntü kirliliği oluşturan bir nehrin, doğru yatırımla şehrin havasını nasıl değiştirdiğini gördük. Daha önce orada 50 bin lira etmeyen evler şimdi katbekat değer kazandı. Çevrecilik budur, Afyonkarahisar'a hizmet budur. Bir de Akarçay, Porsuk'la karşılaştırılıyor. Porsuk'la Akarçay arasında çok fark. Akarçay, Porsuk'a 10 basar. Orada yapılan işlerle burada yapılan işler çok farklı. Akarçay şehrin muhteşem bir yeşil alan ve gelişme merkezi oldu. Akarçay'ı hiç kimse Porsuk'la falan mukayese etmesin. Ben Porsuk'un doktorasını yaptım, ilmi konuda tevazu yoktur bizde" dedi.
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yaptığı yatırım ve hizmetlerden dolayı övgüler yağdıran Eroğlu şöyle konuştu: "Görev yaptığı 10 yılda büyük hizmetler yapan Burhanettin Çoban'ı tebrik ediyor ve kucaklıyorum. Gerçekten muhteşem, hayal edilemeyecek işler yaptı. Bütün altyapıyı tamamladı, şehre memba suyu gibi su getirdi. Türkiye'nin en modern asfalt tesisini kurdu. Belediye iştiraki YÜNTAŞ ile birlikte parke tesisi kurdu. Asfaltını ve parkesini kendisi üretti. Dosdoğru oldu dimdik durdu. Yeni başkanımız Mehmet Zeybek de vizyon sahibi, çalışkan ve gerçekten güvendiğimiz bir arkadaşımız. Projelerini biliyoruz ve arkasındayız. Bizi izlemeye devam edin. Bu duygularla bir kez daha bu güzel parka ismimi veren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a ve değerli meclis üyelerine teşekkür ediyor, Afyonkarahisar halkına hayırlı olmasını diliyorum"Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçen davetliler, hep birlikte parkı gezdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum