phishing

Afyonkarahisar'da Kamuda Esnek Çalışma Sonlandırıldı Koronik hastalar idari izinli sayılacak

Afyonkarahisar'da Kamuda Esnek Çalışma Sonlandırıldı Koronik hastalar idari izinli sayılacak

Afyonkarahisar'da Kamuda Esnek Çalışma Sonlandırıldı Koronik hastalar idari izinli sayılacak
31 Mayıs 2020 - 18:07 - Güncelleme: 31 Mayıs 2020 - 18:17


Afyonkarahisar Hıfzıssıhha Meclisi 29.05.2020 tarihinde Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında yaptığı toplantıda,Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan esnek çalışma modelinin sona erdirilmesi ve kronik hastalığı olanların idari izinli sayılmalarına karar verdi.
Kurul tarafından alınan kararda;”Cumhurbaşkanlığının 2020/4 Sayılı, COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler konulu Genelgesi ile, kamu çalışanlarına uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği hususu belirtilmişti. “ denildi.
Kararda ayrıca;”Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda 2020/8 Sayılı Genelge ile 01.06.2020 Pazartesi gününden itibaren söz konusu 2020/4 Sayılı Genelge iptal edilerek normal mesai düzenine geçilmesi kararlaştırılmıştır.” İfadelerine yer verilirken ;”Ancak çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve MİT hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.” Denildi.
 
Kronik hastalığı bulunan kamu personellerinden;
a. Tedavi gören kanser hastaları,
b. Daha önceden kanser tedavisi gören ve hala immunsupresif ilaç kullananlar,
c. İleri derecede KOAH ve astım hastalığı olanlar,
d. Ulseratif kolit hastalığı, behçet hastalığı vb. bağışıklık sistemi zayıflığıyla seyreden kronik hastalığı olanlar,
e.Organ nakli olan ve immunsupresif ilaç kullananlar,
f. Diyaliz hastası olanlar,
g. Doğuma son 3 ay kalan hamileler,
Bu şartlara haiz olanlar idari izinli sayılacak olup, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.
Konu hakkında oluşacak itirazlar anlaşmazlıklar Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde kurulacak heyet tarafından değerlendirilecektir.
Bu hastalıklar dışında tüm personeller 01.06.2020 tarihinden itibaren mesaiye tam zamanlı geleceklerdir.
Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilecektir. Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli işlemler başlatılacaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum