phishing

Afyonkarahisar’da Kamu kurumlarında Pazartesiden itibaren yemekhaneler açılıyor

Afyonkarahisar’da Kamu kurumlarında Pazartesiden itibaren yemekhaneler açılıyor

Afyonkarahisar’da Kamu kurumlarında Pazartesiden itibaren yemekhaneler açılıyor
31 Mayıs 2020 - 17:57


 
Afyonkarahisar Hıfzıssıhha Meclisi 29.05.2020 tarihinde Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında aşağıda yaptığı toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri tekrar devam etmesi kararını aldı.
Kurul kararında;”16.03.2020 tarihli 4 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile “Kesintisiz hizmet veren kurumlar haricindeki kamu kurum ve kuruluşlarının yemekhane hizmetlerinin durdurulmasına” kararı alınmıştı. Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda 01.06.20020 Pazartesi gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri tekrar devam edecektir.” Denildi.
 
Yemekhanelerde alınması gereken önlemler şu şekilde belirlendi:
-Yeterli havalandırma yapılarak, yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanları her yemek servisinden önce uygun dezenfektan ürünleri ile temizlenecektir.
-Yemek sırası ve servisi sosyal mesafeye uygun şekilde planlanacak, sıra oluşabilecek her yerde bir metre ara ile sosyal mesafe işaretlemeleri yapılacaktır.
-Yemekhanede, masalar arası mesafe minimum 1,5 (bir buçuk) metre, sandalyeler arasında ise 60 (altmış) cm mesafe olacak şekilde düzenlenecektir.
-Yemek masalarında oturma şekli karşılıklı olmayacak çarpraz şekilde oturulması sağlanacaktır.
-Personelin yeme-içme faaliyeti dışında maske takması sağlanacaktır.
-Yemek servisi yapan personel ellerini uygun dezenfektan ile temizleyecek, maske kullanacaktır.
AMATÖR BALIKÇILIK SERBEST BIRAKILDI
3) 26.03.2020 tarihli 7 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile “Amatör balıkçılık ve avcılık faaliyetlerinde bulunulmaması,” kararı alınmıştı. Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda 15.06.20020 Cuma gününden itibaren amatör/olta balıkçılığı ve avcılık, sosyal mesafe kurallarına uyulması şartı ile serbest bırakılmıştır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum