Afyonkarahisar’da en önemli termal bölge

Afyonkarahisar’da en önemli termal bölge

Afyonkarahisar’da en önemli termal bölge
20 Ocak 2017 - 16:08

Afyonkarahisar’da en

 önemli termal bölge

 

 

Rektör Solak, Dünya Turizm Forumu’nda Afyonkarahisar’ın termal zenginliğini anlattı. Solak, Gazlıgöl, Heybeli, Hüdai ve Ömer-Gecek olmak üzere 4 termal turizm merkezini bünyesinde bulundurduğunu belirterek 10 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip otelleri ile Türkiye’nin en önemli termal bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 16-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve dünya turizmine yön verenlerin bir araya geldiği ‘Dünya Turizm Forumu/World Tourism Forum Global Meeting’de Afyonkarahisar’ın termal zenginliğini de anlatttı.  Rektör Solak, Afyonkarahisar’ın Gazlıgöl, Heybeli, Hüdai ve Ömer-Gecek olmak üzere 4 termal turizm merkezini bünyesinde bulundurduğunu belirterek 10 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip otelleri ile Türkiye’nin en önemli termal bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Oruma, 20’ye yakın ülkenin turizm bakanı, siyasi otoriteler, dünya turizmine yön veren şirketlerin yöneticileri, sektör yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve önemli turizm yazarlarının da aralarında bulunduğu üç binden fazla isim katıldı.

 

AFYONKARAHİSAR’IN TERMAL ZENGİNLİĞİNİ ANLATTI

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTDC) Başkanı Emin Çakmak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Dünyada Sağlık Turizminin Geleceği’ başlıklı oturumda konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm dünyada giderek büyüyen bir sektör haline gelen sağlık turizmi hakkında bilgiler verdi. Dünyada 3,2 trilyon dolarlık bir turizm pazarı olduğunu ifade eden Solak, küresel turizmde yüzde 4’lük bir pazar payı artışının yaşandığını söyledi. Konuşmasında Afyonkarahisar’ın termal zenginliğini de anlatan Rektör Solak, Afyonkarahisar’ın Gazlıgöl, Heybeli, Hüdai ve Ömer-Gecek olmak üzere 4 termal turizm merkezini bünyesinde bulundurduğunu belirterek 10 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip otelleri ile Türkiye’nin en önemli termal bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Afyonkarahisar bölgesinde 2015 yılında yerli ve yabancı toplam 900 bin geceleme yapıldığını anlatan Solak, bu sayının Kütahya, Uşak, Isparta ve Eskişehir ile birlikte 2 milyonu aştığını ifade etti. Solak, Zafer Bölgesel Havalimanının hizmete girmesinin ardından devam eden sağlık turizmi yatırımlarıyla bölgedeki yerli/yabancı turist sayısının artmasının hedeflendiğine de işaret etti. Türkiye genelinde ise 2023 hedefinin 500 bin yatak, 15 milyon turist olarak belirlendiğini anlatan Solak, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en önemli, Avrupa’nın ise 1. Termal turizm destinasyonu olunmasının amaçlandığını kaydetti.

 

AKÜ TERMAL TURİZMDE BÖLGESİNE KATKI YAPIYOR

Konuşmasında son olarak Afyon Kocatepe Üniversitesinin sağlık hizmetlerine ilişkin bilgiler aktaran Solak, Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nce verilen sağlık hizmetlerini sıraladı: “Her yaştan tüm hastalarımızın hizmetinde olan merkezde, bel, boyun, omuz, diz ağrıları gibi kas iskelet sistemi hastalıklarının ayaktan tedavilerinin yanı sıra; 30 hastaya aynı anda hizmet veren acil ünitesi, 10 tam donanımlı ameliyathane, 25 cerrahi yoğun bakım yatağı ve 260 yatak kapasiteyle 24 saat yataklı tedavi hizmeti verilmektedir. Merkezde uzman hekim ve fizyoterapistlerce omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme, multipl skleroz (MS), serebral palsi ve diğer nörolojik hastalıklara yönelik rehabilitasyon programları, ameliyat öncesi ve sonrası tüm ortopedik rehabilitasyon hizmetleri, kalp ve akciğer hastalarına yönelik rehabilitasyon uygulamaları, spor rehabilitasyonları, osteoartrit, osteoporoz, fibromiyalji gibi romatolojik problemleri olan hastalara tedavi hizmetleri sunulmaya başlanmıştır.

 

 

YÜKSEK YOĞUNLUKLU LAZER DE KULLANILIYOR

 Fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniğinde spor ve kondisyon ünitesi, fizik tedavi ve elektro terapi ünitesi, hidroterapi, kaplıca ve çamur tedavisi ünitesi, traksiyon ve spinal de kompresyon ünitesi, elektronörofizyoloji laboratuvarı, ağrı tanı ve tedavi ünitesi, tanısal ultrasonografi ünitesi, yürüme analiz laboratuvarı, metabolik kemik hastalıkları tanı ve tedavi ünitesi, romatizmal hastalıklar tanı ve tedavi ünitesi ve masaj ünitesi başlıca birimler arasında yer almaktadır. Fizik tedavi ünitelerimiz ise elektro terapi, manyetik alan, fluidoterapi, ESWT- şok dalga tedavisi, yüksek yoğunluklu lazer, kısa dalga diatermi, mikrodalga diatermi, ultrasound diatermi, fangoparafin, girdap banyosu ve dört hücre galvani üniteleri hizmet vermektedir. Kliniğimizdeki rehabilitasyon ünitelerimiz ise kardiyo pulmoner rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, el rehabilitasyonu, obezite rehabilitasyonu, izokinetik dinamometre ile iş ve uğraşı tedavisi ünitesidir. Ayrıca hidroterapi ünitesinde ise 4 adet kaplıca havuzu ve 2 adet hidroterapi havuzu bulunmaktadır.”Ömer Bağlan

Bu haber 994 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum