phishing

Afyonkarahisar’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Afyonkarahisar’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Afyonkarahisar’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
12 Ağustos 2019 - 14:24

 
Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarında sona gelindi yangın ekipleri tarafından kontrol altına alındı.
.
Alınan bilgiye göre, Yassıören köyü Deliktaş mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın Başmakçı, Isparta ili ile Afyonkarahisar'ın Dinar, Evciler ve Dazkırı ilçe orman işletme müdürlüklerine ait yangın söndürme ekipleri ile karadan ve helikopter ile de havadan söndürme işlemleri gün boyunca devam etti..
 
Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesi yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Helikopterler hava kararıncaya kadar söndürme çalışmalarına katılırken, arazözler ve çok sayıda orman işçisi de alevlere karadan müdahale etti. Alevlerin çevredeki köylerde bulunan yerleşim yerleri ve tarım alanlarına sıçramaması için ekipler yoğun çaba harcadı. Bölgeye sevk edilen iş makineleri de hazır bekletildi. Uzun uğraşların ardından yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmasını sürdürüyor.
 
Başmakçı’da henüz nedeni bilinmeyen orman yangını ile ilgili soruşturma sürerken yaklaşık 20 hektar makilik alanın yangından zarar gördüğü bildiriliyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum