phishing

Afyonkarahisar arama kurtarma köpeklerinin eğitim ve sınav merkezi

Afyonkarahisar arama kurtarma köpeklerinin eğitim ve sınav merkezi

Afyonkarahisar arama kurtarma köpeklerinin eğitim ve sınav merkezi
16 Nisan 2018 - 10:28

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından Afyonkarahisar'da 'Köpekli Doğada Arama Sınavı' düzenlendi. 9 ilden 20 köpek ve 35 tim sınava alındı.

Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen 'Köpekli Doğada Arama Sınavı'na İzmir, Ankara ve Bursa olmak üzere 9 ilden 20 köpekli 35 arama timi katıldı. Doğal afetlerde ve acil durumlarda önemli rol alan köpekler, zorlu sınavı geçmek için eğitmenleriyle birlikte parkurlarda birbiriyle yarıştı. Slovenya'dan katılan Dünya Köpek Irkları Federasyonu hakemi Marko Brucan'ın hakemliğinde gerçekleşen sınavlar renkli görüntülere sahne oldu.

Özellikle doğa arama köpeklerinin eğitimi Afyonkarahisar'da 2 yıldır yapılıyor. Ülkemizde enkazlı arama kurtarma köpeklerinin eğitimleri AFAD'ın yönetmeliği kapsamında 2 yıldır Afyonkarahisar’da yapılıyor. Doğa kurtarma arama ile ilgili köpeklerin daha etkin hale gelmesi için Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ile işbirliği içerisinde Afyonkarahisar’da çalışmalar yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca doğa aramalarında köpeklerin AFAD ekiplerine daha yardımcı olabilmeleri için bu tür testlerden de geçirildiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum